Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Sydänystävä voi löytyä myös töistä
Peilin kautta otettu omakuva, kaksi naista.

Sydänystävä voi löytyä myös töistä

12.2.2021

Työ tuo usein mukanaan tiimikavereita, ja osasta voi ajan mittaan kasvaa jopa sydänystäviä.

Näin kävi Julialle ja Jutalle, jotka tutustuivat Fenniassa kuusi vuotta sitten. Jutta työskentelee korvausassistenttina, ja hänen toimenkuvaansa kuuluu lisäksi perehdyttäminen ja asiakaspalvelu sosiaalisessa mediassa. Julia taas toimii nykyisin korvausratkaisijana. ”Hoidan henkilökorvauksissa pääasiassa maksusitoumuksia ja niiden ohella robotiikkaa”, Julia tarkentaa tehtävänkuvaansa.

Ystävykset tapasivat ensimmäistä kertaa, kun Julia aloitti työt Fennian skannaustiimissä. Jutta toimi yhtenä Julian perehdyttäjistä, vaikka olikin jo silloin eri osassa tiimiä. ”Meillä oli erilaiset työnkuvat, joten ihan alkuun emme oikeastaan juuri tehneet töitä yhdessä”, Jutta muistelee kuuden vuoden takaisia tapahtumia. Tiimissä käytiin kuitenkin yhdessä lounailla ja kahvitauotkin vietettiin porukassa. Kahvi toimikin ystävysten yhdistäjänä: Julia ja Jutta olivat porukan ainoat kahvinjuojat ja he päätyivät siksi keittämään kahveja yhdessä.

”Me vietettiin aikaa kahvinkeittimellä kahdestaan ja joka päivä tuntui, että kahvitauot loppuivat kesken, kun juttua riitti niin paljon”, Julia nauraa. Juttua jatkettiin ensin työpäivän jälkeen viestitellen, mutta melko nopeasti Jutta ja Julia kahvittelivat myös vapaa-ajalla toistensa luona. Koska he asuivat eri kaupungeissa, välimatka tuotti aluksi haasteita. Jutta sai kuitenkin Julian puolisoineen ihastumaan omaan kotikaupunkiinsa niin, että pian he asuivatkin lähes naapureina vain parin kilometrin välimatkan päässä toisistaan. Ystäviä toi yhteen työn lisäksi monet samat kokemukset ja mielenkiinnon kohteet. Vuosien mittaan kaksikko on tavannut toisiaan paitsi kahvin ääressä, myös esimerkiksi kaupungilla ja salilla:

”Olemme vuosien mittaan muun muassa lenkkeilleet ja treenanneet yhdessä, ja muutamana vuonna olemme myös leiponeet yhdessä laskiaispullia. Aina kun nähdään, meillä on asiaa vaikka muille jakaa. Pystymme aina jatkamaan siitä, mihin viimeksi jäimme”, Jutta kuvailee. ”Parasta meidän ystävyydessä on ehdottomasti keskustelut! Molemmilla on aina niin paljon asiaa, ettei edes monen tunnin kahvittelu riitä”, Julia komppaa.

Nykyään Jutta on myös Julian lapsen kummitäti.

”Jutasta on tullut yksi mun parhaista kavereista ja itseasiassa myös mun miehen kaveri! Asutaan lähekkäin ja Jutta on todella paljon meidän elämässä mukana. Ennen tyttömme syntymää vein Jutan postilaatikkoon runon, jolla pyysimme häntä kummiksi”, Julia kertoo.

”Tippahan siinä tuli linssiin runoa lukiessa ja koitin ääniviestillä myöntävää vastausta sopertaa kaikkien ilonkyynelten takaa”, Jutta muistelee.

Toisen parhaita puolia tiedusteltaessa kumpikaan ei jää sanattomaksi.

”Jutta on tosi lämmin ja välitön tyyppi. Jaamme paljon samoja arvoja ja ajatuksia. Hän on myös hyvä kuuntelija ja Jutalta saa usein parhaat neuvot”, Julia paljastaa.

”Sanoisin että olemme Julian kanssa toisillemme parhaimmat neuvonantajat elämissämme, oli itsellä sitten kokemusta asiasta tai ei!”, Jutta yhtyy mielipiteeseen nauraen ja vakavoituu sitten. ”Juliassa parasta on se, että hänen kanssaan pystyy aidosti puhumaan häpeilemättä mistä tahansa. Arvostan ystävissä sitä, että toinen on aidosti kiinnostunut asioista ja osaa olla vilpittömästi onnellinen toisen onnistumisista. Vastavuoroisesti ystävä on myös se, joka nostaa sieltä kuopan pohjalta. Julia on tätä kaikkea”, Jutta summaa ystävänsä parhaita puolia hymyillen.

Lue lisää

Vi jobbar på FenniaArtikelFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderInformation om FenniaLediga jobbBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänstenKakor