Liikennevakuutus

Kaikilla liikenteessä käytettävillä moottoriajoneuvoilla ja perävaunuilla, myös rekisteröimättömillä, on oltava liikennevakuutus. Se korvaa liikenneonnettomuudessa aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Liikennevakuutus ei kuitenkaan korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Kun haluat turvata ajoneuvosi vahinkojen varalta, tarjoaa Fenniakasko lisäturvaa. 

Liikennevakuutuksen sisältö

Liikennevakuutus korvaa liikenneonnettomuudesta aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Se ei korvaa omalle ajoneuvolle tai siinä mukana olleelle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Liikennevakuutus on voimassa kansainväliseen Green Card -sopimukseen liittyneissä maissa.

Liikennevakuutuksen perusteella korvataan liikenneonnettomuudesta aiheutuneet

 • sairaanhoitokulut
 • muut henkilövahingosta aiheutuneet kulut ja menetykset (ansionmenetys, korvaus pysyvästä haitasta sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta)
 • syyttömän osapuolen ajoneuvon korjauskulut tai ajoneuvon lunastus
 • syyttömän osapuolen ajoneuvon vuokrauskulut korjausajalta tai korvaus seisonta-ajalta
 • syyttömän osapuolen muita omaisuusvahinkoja.

Laske hinta ja osta

 

 

Tutustu esitteeseen ja ehtoihin:

Ajoneuvovakuutukset -esite

Liikennevakuutusehdot

Tarkista vakuutusehtosi
Jos olet jo asiakkaamme, pyydämme sinua tutustumaan vakuutusehdotuksen yhteydessä saamaasi tuote-esitteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutussopimuksesi ehdot voivat poiketa tällä sivulla julkaistuista ehdoista.

Liikennevakuutuksen ottaminen, päättäminen ja muutokset

Kuka tarvitsee liikennevakuutuksen

Moottoriajoneuvon omistajan tai pysyvän haltijan on otettava liikenteessä käytettävälle ajoneuvolle liikennevakuutus. Omistajalla on ostohetkestä seitsemän vuorokautta aikaa liikennevakuuttaa ja rekisteröidä ajoneuvonsa. Rekisteröinti onnistuu helposti vakuutuksen ostamisen yhteydessä Laske ja osta -palvelussamme tai Fennian konttoreissa, autoliikkeissä ja katsastusasemilla.

Liikennevakuutuksen päättäminen

Liikennevakuutuksen voit päättää vain, jos olet

 • myynyt ajoneuvon
 • romuttanut ajoneuvon ja se on poistettu rekisteristä
 • ottanut vakuutuksen toisesta liikennevakuutusyhtiöstä.

Vakuutusyhtiön vaihtaminen

Vakuutusyhtiön vaihtaminen ei edellytä uuden rekisteri-ilmoituksen tekemistä, vaan vakuutusyhtiö ilmoittaa uuden vakuutustiedon suoraan ajoneuvoliikennerekisteriin. Tämä koskee tilanteita, joissa ajoneuvon vakuutusyhtiö vaihtuu, mutta samalla ei tapahdu muita rekisteritietojen muutoksia. Rekisteriä ylläpitää Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom.

Jos olet hankkinut rekisteröidyn ajoneuvon, voit rekisteröidä omistajanvaihdoksen vakuutuksen ostamisen yhteydessä Laske ja osta -palvelussamme.

Laske ja osta -palvelu

Lisätietoa ajoneuvon rekisteröinnistä

Ilmoituksen auton liikennekäytön muutoksesta voi tehdä verkossa

Ajoneuvon haltija tai omistaja voi tehdä Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomille ilmoituksen ajoneuvon liikennekäyttöä koskevista muutoksista. Liikennekäytöstä poiston aikana ajoneuvosta ei tarvitse maksaa liikennevakuutusmaksua eikä ajoneuvoveroa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sähköisessä rekisteröintipalvelussa voi

 • ilmoittaa auton liikennekäytöstä poiston
 • ilmoittaa auton liikennekäyttöön oton
 • tilata ajoneuvon rekisteröintitodistuksen.

Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin ja palvelut maksetaan verkkopankissa asioinnin yhteydessä. Lisätietoja sekä kirjautuminen palveluun Liikenteen turvallisuusvirasto Traficomin sivuilla.

Auton liikennekäytön muutokset voi tehdä myös Fennian konttorissa tai katsastusasemilla.

 Tulosta