Hyppää sisältöön
Fennia.fi
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan

Fennia Varainhoidon Terrieri Kiinteistöt -rahasto sijoittajaksi Jätkäsaaren ART Hotel Helsinki -hotellihankkeeseen

12.11.2019

Terrieri Kiinteistöt Ky on ostanut ART Hotel Helsinki Oy:n osakekannan Primehotels Oy:ltä ja allekirjoittanut Jätkäsaareen toteutettavaa taidehotellihanketta koskevan urakkasopimuksen Lehto Tilat Oy:n kanssa. Primehotels toimii kohteessa hotellioperaattorina.

Jätkäsaareen nousevan uudishankkeen rakennustyöt käynnistyvät marraskuun aikana ja hanke valmistuu keväällä 2021. Hotelliin toteutetaan yli 100-paikkainen ravintola ja sen yhdeksään kerrokseen tulee yhteensä 173 hotellihuonetta. Kohteelle tullaan hakemaan LEED Gold -sertifikaatti. Hotellin taideteema tulee näkymään julkisivusta alkaen hotellihuoneiden sisustuksiin asti.

– Tämän hotellihankkeen erottautumistekijöitä ovat erinomainen sijainti Helsingin kantakaupungissa sekä tarkkaan mietitty taidekonsepti, joiden varaan voi uskoa pitkälle tulevaisuuteen, kertoo kiinteistösijoituspäällikkö Harri Oravainen Fennia Kiinteistöt Oy:stä. Oravainen vastaa Fennian kiinteistösijoituksista ja Fennia on Terrieri-rahastossa mukana yhtenä sijoittajana.

– ART Hotel on ainutlaatuinen hanke, joka toteutetaan yhteistyössä suomalaisten nykytaiteilijoiden kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena saamme Helsinkiin uniikin taidehotellin, joka on oiva lisä Primehotelsin kasvustrategiaan, toteaa toimitusjohtaja Tomi Peitsalo Primehotels Oy:stä.

– ART Hotel on vahvassa yhteistyössä käyttäjän kanssa kehitetty hotellikohde, jossa pääsemme hyödyntämään omaa teollista esivalmistusta. Kohteeseen tuodaan mm. tehtaillamme valmistetut kylpyhuonemoduulit, jotka on rakennettu sisätiloissa, tehtaan vakaissa olosuhteissa. Tällaiset ratkaisut edistävät laatua, nopeuttavat rakentamista ja helpottavat myös ahtaan tontin logistisia haasteita rakentamisen aikana, kertoo aluejohtaja Henri Mämmi Lehto Tilat Oy:stä.

– ART Hotel Helsinki on tammikuussa 2019 startanneen Terrieri Kiinteistöt Ky:n ensimmäinen hotellikohde ja se sopii rahaston sijoitusstrategiaan hyvin, kertoo kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja Ville Yrjölä Fennia Varainhoidosta.
Rahaston tavoitteena on rakentaa hajautettu kiinteistökehitysportfolio, joten käynnissä on useita neuvotteluita myös uusista hankkeista, minkä lisäksi Terrieri Kiinteistöt jatkaa aktiivista kohteiden etsintää markkinasta.

Lisätiedot ja yhteydenotot

Fennia Varainhoito Oy
Kiinteistörahastoliiketoiminnan johtaja, Ville Yrjölä
p. 040 350 3126
ville.yrjola@fennia.fi

Fennia Kiinteistöt Oy
kiinteistösijoituspäällikkö, Harri Oravainen
p. 041 539 3985
harri.oravainen@fennia.fi

Primehotels Oy
Toimitusjohtaja, Tomi Peitsalo
p. 050 609 31
tomi.peitsalo@primehotels.fi

Lehto Tilat Oy
Aluejohtaja, Henri Mämmi
p. 050 346 9076
henri.mammi@lehto.fi

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja