Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Työturvallisuus

Nousujohteinen työturvallisuuden polku

Me Fenniassa haluamme osaltamme mahdollistaa sen, että yrityksesi työturvallisuuskulttuuri kehittyy kohti ennakoivaa Safety First -ajattelua. Nousujohteisella työturvallisuuden polullamme pääset kehittämään yrityksesi työturvallisuutta perusleiristä huipputasolle. Olemme paketoineet nousujohteisen polun varrella tarvittavat työkalut HSE Liteen, eli sähköiseen työturvallisuuspalveluun.

1 Työturvallisuuden perusvaatimukset kuntoon

Työturvallisuuden kehittäminen kohti huipputasoa vaatii vankan perustan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työturvallisuuslain edellyttämät vaatimukset täyttyvät ja toimivat käytännössä. Tämän jälkeen yritykselläsi on riittävät edellytykset tähdätä seuraavalle tasolle turvallisuuskulttuurin kehittämisessä.

2 Reagoiva turvallisuuskulttuuri

Perusasioiden hoitaminen yrityksessä on tyypillisesti hyvin reagoivaa: työturvallisuusasioita hoidetaan kuntoon silloin, kun niitä tulee eteen. Jos yrityksessäsi toimitaan näin, myös työturvallisuuskulttuurista muodostuu reagoiva. Saattaa olla, että yrityksesi esihenkilöt ja johto ovat saaneet koulutuksen työturvallisuuden perusasioista, joita he soveltavat käytäntöön ainoastaan tarpeen tullen tai pakon edessä. Hyvä esimerkki tällaisesta tilanteesta on viranomaisen tarkastus, jolloin toimintaohjeita täytyy selvittää. Reagoivassa työturvallisuuskulttuurissa ei uskota 0-tapaturmaa ajatukseen, mutta hiljalleen ajatus tästä saattaa hiipiä mieliin.

3 Ennakoiva turvallisuuden kehittäminen

Ennakoivan turvallisuusjohtamisen vaiheessa yrityksesi on jo ymmärtänyt, että tapaturmien syntyyn voidaan vaikuttaa ja kaikki lähtee omasta asenteesta. Tällöin työturvallisuus tunnistetaan kilpailutekijäksi, jota voidaan omaehtoisesti kehittää, eikä pelkästään reagoida jo sattuneisiin vahinkoihin.

4 Can do -asenne ja jatkuvan parantamisen malli

Jatkuvan parantamisen turvallisuuskulttuurissa turvallisuus koetaan osana päivittäistä työntekoa ja jokainen päivä turvallisuuden suhteen lunastetaan aina uudelleen jokaisella organisaation tasolla. Tällöin can do -asenne näkyy ja kuuluu yrityksessäsi: nykytilaan ei tyydytä, vaan aina on varaa parantaa ja kehittää kulttuuria vieläkin timanttisemmaksi. Myös Safety First -ajattelu on osa arkea. Yrityksessäsi ajatellaan, että turvallisuus tulee aina ensimmäisenä ja esimerkiksi jokainen kokous voidaan aloittaa turvallisuuskatsauksella.

Heräsikö kysyttävää?

Asiakkaanamme voit kysyä suoraan työturvallisuusasiantuntijoiltamme sähköpostilla tyoturvallisuus@fennia.fi.

Huomioithan, että sivun sisällöt ovat omien asiantuntijoidemme informointitarkoituksessa tuottamia, ja ne saattavat sisältää niin asia-, kirjoitus- kuin tulkintavirheitäkin. Materiaalien ja sisällön hyödyntäminen on käyttäjän vastuulla, eikä Fenniaan voida kohdistaa mitään vaatimuksia tämän sivuston materiaalien tai sisällön perusteella.

Lisää aiheesta

Työntekijöiden vakuutukset

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet