Hyppää sisältöön
  Henkilöasiakkaat
 • Fennia
 • Henki-Fennia
 • Ohjeet
 • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

 • Etusivu
 • Asunnot ja kiinteistöt
 • Yritysrahoitus

Yritysrahoitus

Varmista yrityksesi menestys luotettavan vakuutus- ja rahoituskumppanin avulla.
Jätä yhteydenottopyyntö

Rahoitusta moneen tarpeeseen

Saat kauttamme sekä laina- että takausvakuutustuotteet. Takausvakuutus on saatavilla myös limiittimuotoisena toimitustakauksia varten.

Neutraali kumppani

Toimimme sekä yksin että yhdessä kaikkien kotimaisten rahoittajien kanssa. Ulkopuolinen rahoitus on viisasta järjestää usean tukipilarin varaan.

Kokenut toimija

Henkilöstömme koostuu pitkän linjan rahoitusammattilaisista, jotka aidosti ymmärtävät ja kuuntelevat yrittäjää.

Onko yrityksesi investoimassa uusin laitteisiin, laajentamassa toimintaansa, tai tekemässä yrityskauppoja? Vai tarvitsetko kenties takausvakuutusta yrityksesi urakka- ja toimitussopimusten tai lainojen vakuudeksi? Kun tarvitset yrityksellesi rahoitusta, kysy meiltä. Me olemme tukenasi yrityksesi rahoitukseen liittyvissä asioissa. Tunnettuna suomalaisena vakavaraisena vakuutusyhtiönä olemme luotettava kumppani ja tarjoamme rahoitusta kilpailukykyiseen hintaan.

Yrityslaina

 • Investointeihin, yrityskauppoihin, omistuksen tai rahoituksen uudelleenjärjestelyihin ja käyttöpääomatarpeisiin.

 • Muotoilemme rahoitusratkaisut aina vastaamaan asiakkaidemme tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla.

Takausvakuutus

 • Yritysasiakkaillemme myönnettävä kilpailukykyinen vakuus, joka toimii kuten pankkitakaus.

 • Urakka- ja toimitussopimusten, lainojen tai muiden sopimusvelvoitteiden vakuudeksi.

Yrityslaina

Tarjoamme räätälöityjä lainaratkaisuja yrityksesi tarpeisiin kuten investointeihin, yrityskauppoihin, omistus- ja rahoituksen uudelleenjärjestelyihin sekä käyttöpääomatarpeisiin. Laina-ajasta ja muista ehdoista sovitaan yhdessä. Tyypillinen laina-aika on kolmesta seitsemään vuotta, ja kokonaisuuteen vaikuttavat yrityksesi taloudellinen tilanne ja tarjottavat vakuudet. Lainan hinnoittelu koostuu kertaluontoisesta käsittelymaksusta, yrityskohtaisesta marginaalista ja viitekorosta, jona yleisesti käytetään joko kuuden tai kahdentoista kuukauden Euriboria.

Yrityslainan myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti vakuutta, joka voi olla reaalivakuus tai takaus. Yksi yleisimmistä tavoista järjestää vakuus on hakea takaus valtion omistamalta erityisrahoittaja Finnveralta, jolloin yrityksesi pääomaa ei sitoudu. Tyypillisesti vakuutena toimivat myös reaalivakuudet, kuten esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistön panttaus. Lainan vakuudeksi on mahdollista pantata myös yrityksen irtaimisto, jolloin puhutaan yrityskiinnityksestä.

Tarvitsemme luottopäätösprosessia varten yrityksesi tilinpäätökset vähintään kahdelta viimeiseltä tilikaudelta sekä mahdollisesti ajantasaiset väliajot taseesta ja tuloslaskelmasta. Lainan käyttötarkoitus ja sen vaikutus liiketoimintaasi on hyvä kuvata jo varhaisessa vaiheessa. Lisäksi olemme kiinnostuneita yrityksesi tulevaisuuden näkymistä ja liiketoimintasuunnitelmasta.

Mitä tietoja tarvitsemme lainapäätöstä varten?

1
asiakirjat
Tilinpäätökset
2
Käyttötarkoitukset
3
Idea ikoni.
Tulevaisuudennäkymät

Takausvakuutus

Takausvakuutus toimii kuten pankkitakaus ja sen avulla yrityksesi voi täyttää monenlaisia takaustarpeita. Myönnämme takausvakuutuksia nykyisille ja tuleville yritysasiakkaillemme, ja yrityksesi saa käyttöönsä asiantuntijapalvelumme heti alusta saakka. Jo vakuutuksen hankintavaiheessa asiantuntijamme auttaa muotoilemaan juuri sinun yrityksellesi sopivan sopimuksen. Takausvakuutuksen hinnoittelu koostuu sopimuskohtaisesta käsittelymaksusta ja takausprovisiosta.

Takaus tarkoittaa sitoumusta tietyn sopimusvelvoitteen täyttämisestä. Tarjoamme sekä yksittäisiä että limiittimuotoisia takaussopimuksia. Jokainen yksittäin myönnetty takaus on aina oma, erillinen luottopäätöksensä. Yksittäinen takaus sopii sinulle, jos tiedät yhden takauksen riittävän vuoden tarpeisiin.

Kun teet limiittisopimuksen, voit hakea sopimuksesta sen voimassaoloaikana useita erillisiä takauksia eri edunsaajille. Limiittisopimus sopii sinulle esimerkiksi silloin, kun yritykselläsi on tarvetta useammille takauksille vuoden aikana. Sopimus on yleisimmin voimassa vuoden kerrallaan ja olemme sinuun yhteydessä limiitin uusimisesta päättymispäivän lähestyessä. Maksat limiitistä vain käytön mukaan emmekä peri erillistä limiittiprovisiota käyttämättä jääneestä limiitin määrästä.

Kauttamme on saatavilla esimerkiksi

 • urakkatakaus työ- ja takuuajan vakuuksien kattamiseen

 • toimitustakaus ja ennakkomaksun takaus

 • lainatakaus

 • vuokratakaus

 • viranomaistakaus, kuten esimerkiksi ympäristöluvan takaus.

Tarvitsemme luottopäätösprosessia varten yrityksesi tilinpäätökset vähintään kahdelta viimeiseltä tilikaudelta sekä ajantasaiset väliajot taseesta ja tuloslaskelmasta. Lisäksi olemme kiinnostuneita myös yrityksesi tulevaisuuden näkymistä ja liiketoimintasuunnitelmasta.

Takauksen hakeminen limiitistä, kun sopimus on tehty

1
vihko ja kynä
Täytä takaushakemuslomake.
2
Tiimimme tarkistaa hakemuksen ja laittaa takauksen voimaan.
3
dokumentit
Toimitamme allekirjoitetun takaussitoumuksen asiakkaallesi.

Lisää aiheesta

Vaaka ikoni.

Oikeusturvavahinko – yritysasiakkaat

Lue lisää
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet