Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

Annika Haara, Fennia.

Ahkeruus, avoin asenne ja Fennian tarjoamat mahdollisuudet muuttivat Annikan uran suunnan

25.4.2024

Kehityspäällikkömme Annika Haara on erinomainen esimerkki siitä, kuinka rohkea hyppy tuntemattomaan ja työnantajan tarjoamat mahdollisuudet voivat lopulta viedä urapolulla aivan uuteen suuntaan.

Annika Haaran urapolku näyttää nyt hyvin erilaiselta kuin hän olisi vuosia aiemmin osannut kuvitella. Korvausratkaisijan tehtävissä meillä aloittanut Annika viimeistelee nyt tietojärjestelmätieteiden maisteriopintojaan Jyväskylän yliopistossa kehityspäällikön työnsä ohessa. Miten tähän on päädytty? Kelataan hieman Annikan uraa taaksepäin.

Annika aloitti Fenniassa työharjoittelussa vuonna 2016. Alkuun hän työskenteli korvausratkaisijana vapaaehtoisten henkilövahinkojen parissa, mutta halu oppia uutta vei hänet nopeasti uusien haasteiden pariin.

– Siirryin reilun vuoden kuluttua lakisääteisten henkilövahinkojen pariin. Samalla aloitin myös tradenomiopinnot ammattikorkeakoulussa työn ohella. Lakisääteisten henkilövahinkojen osastolla siirryin hyvinkin nopeasti asiantuntijaratkaisijan rooliin, Annika kertoo.

Ensimmäinen kosketus IT-tehtäviin tuli Annikan omien sanojensa mukaan onnenkantamoisen kautta, mutta on johtanut lopulta moniin mahdollisuuksiin. Kun robotiikan parissa kaivattiin apukäsiä, Annika oli heti valmis tarttumaan uusiin haasteisiin.

– Olin se innostunut nuori, joka halusi oppia uutta. Pääsin aluksi niin sanottuun katselmointirooliin robotiikan pariin korvausratkaisijan työni ohessa. Sen jälkeen teknologia onkin vienyt mennessään. Pikkuhiljaa huomasin, ettei järjestelmien parissa työskentely olekaan niin vaikeaa, vaan oikeastaan aika loogista, ja halusin oppia lisää, Annika kertoo.

Seuraavaksi Annika pääsi Key Userin rooliin robotiikan sekä perusjärjestelmien kehityksen pariin. Tässä tehtävässä hän oli mukana rakentamassa uusia robotiikkaprosesseja, toimi asiantuntijana järjestelmäkehityksessä ja koulutti loppukäyttäjiä toimimaan muuttuneiden prosessien parissa. Tehtävistä karttunut innostus teknologiaa kohtaan sai Annikan hakemaan tietojärjestelmätieteiden maisteriohjelmaan Jyväskylän yliopistoon.

– Siirtyminen teknologian pariin tuli nimenomaan Fennialla työskentelyn kautta. En usko, että olisin muuten koskaan ajatellut sitä uravaihtoehtona itselleni. Olenkin todella kiitollinen Fennialle, että pääsin siirtymään IT-puolelle ja löytämään sitä kautta oman juttuni, Annika kertoo.

Jatkuva uudistuminen on vienyt mennessään

Annika myöntää olevansa henkilö, joka kaipaa jatkuvasti uusia haasteita. Tällä hetkellä hän työskentelee Fennian järjestelmähankkeen parissa kehityspäällikkönä.

– Pääsemme parantamaan prosesseja ja kehittämään tekemistä sujuvammaksi ja paremmaksi. Kun on ollut mukana suunnittelemassa, konseptoimassa ja määrittelemässä, niin kyllähän se palkitsee nähdä, kun järjestelmä toimii suunnitelmien mukaisesti.

Annika kokee, että työ tukee hänen tietojärjestelmätieteiden maisteriopintojaan ja toisin päin.

– Käytännön työkokemus on auttanut minua sisäistämään opinnoissa läpikäytyjä teorioita paljon helpommin. Toisaalta olen opintojen aikana oppinut asioita, joita olen päässyt työelämässä hyödyntämään, hän sanoo.

Uralla eteneminen vaatii rohkeutta tarttua uuteen

Annikan tie nykyiseen rooliinsa kehityspäällikkönä on hänen omien sanojensa mukaan yhdistelmä onnenkantamoisia, työnantajan tarjoamia mahdollisuuksia sekä omaa aktiivisuutta.

– On ollut upeaa, että Fennia on tarjonnut näitä mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista, mutta on se vaatinut itseltäkin aktiivisuutta. Olen ollut valmis oppimaan uutta sekä kehittämään itseäni. Lisäksi olen ilmaissut esihenkilöilleni halukkuuteni siirtyä jatkuvasti eteenpäin urallani ja ottaa uusia tehtäviä nykyisten rinnalle.

– En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että työskentelen teknologiayksikössä kehityspäällikkönä. Ajattelin, että vahvuuteni tulisivat esiin parhaiten ihmisläheisissä tehtävissä, kuten HR-puolella, Annika tuumii.

Annika neuvookin uralla etenemisestä haaveilevia hakemaan rohkeasti kiinnostavalta tuntuvia tehtäviä.

– Kannattaa aina kokeilla uusia työtehtäviä, jos siihen tarjoutuu mahdollisuus. Jos joku työtehtävä kiinnostaa, sitä kannattaa hakea, vaikka aiempaa taustaa ei olisikaan. Uusien työtehtävien kautta voi taas aueta uusia mahdollisuuksia, Annika sanoo.

Annika kertoo tehneensä etenemishaaveensa heti selväksi esihenkilöilleen, ja neuvoo myös muita tekemään saman. Hän on oiva esimerkki siitä, miten uudenlaiset työtehtävät voivat viedä mennessään ja omalle uralle voi löytyä aivan uusi suunta. Fennian työuransa aikana Annika on ehtinyt suorittaa tradenomin AMK-opinnot ja pian tietojärjestelmätieteiden maisteriopinnot.

– On tärkeää myös opiskella aiheita, jotka kiinnostavat. Itselleni ajatus tietojärjestelmätieteiden opinnoista tuli osittain kollegoiden kautta, kun he olivat tämän koulutuksen käyneet.

Annika on tehnyt ahkerasti töitä tavoitteidensa eteen ja on edennyt urallaan nopeasti. Hän uskookin, että ahkeruus palkitaan.

Lue lisää

Töissä FenniassaArtikkeliFennia

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussaEvästeet