Försäkringar för motorcyklar

Hos Fennia får du en motorcykelförsäkring som passar just dig

 • En säsongförsäkring är rätt alternativ för dig som vill köra motorcykel alltid när väglaget tillåter. Den gäller hela året, dvs. du kan köra motorcykel när du vill. Vinterperioden har beaktats i prissättningen.

Trafikförsäkring och kasko till motorcykel

Teckna både en trafikförsäkring och kaskoförsäkring som skydd för dig och motorcykeln.

 • En trafikförsäkring är obligatorisk för samtliga fordon som används i trafik, även för oregistrerade fordon. Den ersätter personskador till följd av en trafikolycka och egendomsskador som den oskyldiga parten drabbats av.
 • Med Fenniakasko försäkrar du din motorcykel och utrustningen i händelse av skador. Den ersätter t.ex. skador på motorcykeln till följd av en kollision, älgolycka, skadegörelse och brand. Du kan försäkra en motorcykel med omfattande Fenniakasko eller delkasko.

Fennias bilassistans 24h hjälper dig när en skada är framme

När du försäkrar en motorcykel hos Fennia får du tillgång till tjänsten Fennias bilassistans 24h. Den hjälper dig vid skadesituationer både i Finland och utomlands. Du kan anmäla en skada dygnet runt och du får hjälp med att reparera motorcykeln och med att fortsätta din färd.

Vad ingår i och ersätts från motorcykelförsäkringarna?

  Omfattande Fenniakasko Delkasko Trafikförsäkring
Kollisionsförsäkring 
 
     
Älgskadeförsäkring 
 
     
Skadegörelseförsäkring 
 
     
Brandförsäkring 
 
     
Stöldförsäkring  
 
     
Bilserviceförsäkring
 
     
Rättsskyddsförsäkring
 
     
Avbetalnings- och leasingförsäkring
 
     
Personskador
 
     
Egendomsskador som drabbat den oskyldiga parten
 
     

Hur påverkar bonusarna priset på motorcykelförsäkringen?

Vi belönar gott körsätt och skadefria försäkringsperioder genom att ge rabatt, dvs. bonus.

Trafikförsäkringens bonusförmåner för motorcyklar:

 • Maximibonus är 70 procent och den kan nås på tio år.
 • Du får 20 procent startbonus till motorcykeln.
 • Samma bonus till försäkringstagarens samtliga motorcyklar.
 • Bonusskydd när bonusen på trafikförsäkringen har varit fulla 70 procent i tre år. I och med bonusskyddet sänker den första trafikskadan inte bonusen på försäkringen.

Kaskoförsäkringens bonusförmåner för motorcyklar:

 • Maximibonus på 70 procent.
 • Du kan direkt få full 70 procent bonus på en ny kaskoförsäkring.

Kaskobonusen beaktas bara för premien för kollisionsförsäkringen. Den ersättning som betalas ut från kollisionsförsäkringen sänker bonusen med 20 procent oavsett om fordonets förare är skyldig till skadan eller inte.

Avställning

Du kan avställa motorcykeln, varvid premien för trafikförsäkringen gottgörs för hela avställningstiden. Premien för kaskoförsäkringen gottgörs för avställningstiden gällande alla försäkringar förutom skadegörelse-, brand-, stöld- och rättsskyddsförsäkringen.

Avställningen görs alltid tills vidare och den gäller från avställningsdagen. Efter det sätts fordonet i användningsförbud. En påställning ska göras innan fordonet börjar användas på nytt.

Avställningen är en avgiftsbelagd registreringsåtgärd medan påställningen är avgiftsfri. Du kan göra båda på Mitt Fennia eller på Traficoms e-tjänst.

Byt till Fennia

 • Att byta försäkringsbolag går enkelt och snabbt på vår tjänst Räkna ut och köp. Vi meddelar de nya försäkringsuppgifterna direkt till fordonsregistret, vilket betyder att du slipper gå till besiktningsstationen eller säga upp försäkringen hos det tidigare bolaget. Du kan också registrera en motorcykel elektroniskt i samband med att du tecknar en försäkring.
 • Vi beräknar bonusen utifrån all tidigare skadehistorik och du ser direkt bonusen på trafikförsäkringen.
 • Teckna försäkringen på nätet på vår tjänst Räkna ut och köp. Där får du det bästa priset.
 Skriv ut sidan