Riksomfattande företagarpriset 2019

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2019

Det riksomfattande företagarpriset delades ut för 52:a gången lördagen den 19 oktober 2019 under företagardagarna i Lahtis. I år tilldelades det prestigefyllda priset fyra företag: HT Laser, Merima, Rukakeskus och Tapojärvi.

Det riksomfattande företagarpriset är ett erkännande för framgångsrikt och föredömligt företagande och förmåga att förnyas.

– Det har varit imponerande att se hur starkt kundfokus förenar dessa belönade företag. Viljan att utveckla tjänster och produkter för att få till stånd bättre kundupplevelser syns i verksamheten hos alla de belönade företagen. Jag är övertygad om att det är och kommer att vara nyckeln till framgång för dessa företag, säger Fenniakoncernens koncernchef Antti Kuljukka.

Det riksomfattande företagarpriset har sedan 1968 tilldelats 218 företag och företagare. Priset grundades för att höja värdet på och betydelsen av finländskt företagande. I dag är priset ett erkännande för föredömligt företagande och en hyllning till företagaren, hans eller hennes verksamhet, företagets personal och hela företagarkåren. Fennia har från första början varit med och belönat meriterade företagare.

Priset tilldelas företag som utses av en jury som består av representanter för Företagarna i Finland, stiftelsen Yksityisyrittäjäin Säätiö och Fennia.

Riksomfattande företagarpriset 2019 tilldelades

HT Laser

HT Laser Oy erbjuder övergripande tjänster inom skärning, falsning, svetsning, maskinbearbetning, metall-3DP, ytbehandling, montering och produktutveckling. Företaget startade 1989 och det sysselsätter cirka 400 personer.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Merima Oy

Merima är ett projektledningsföretag, som inreder kryssningsfartyg. Företaget startade 1987 och det sysselsätter cirka 120 personer.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Rukakeskus Oy

Rukakeskus Oy är en skidanläggning. Ruka och Pyhä är verksamma inom inkvartering, uthyrning och butiksrörelse. Företaget startade 1972 och det sysselsätter cirka 170 personer.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Tapojärvi Oy

Tapojärvi Oy har specialiserat sig på gruvservice, industriprocesser och materialhantering. Företaget startade 1955 och det sysselsätter 500 personer.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

 

19.10.2019

 Skriv ut sidan