Riksomfattande företagarpriset 2018

Riksomfattande företagarpriset 2018

Det riksomfattande företagarpriset delades ut för 51:a gången lördagen den 20 oktober 2018 under företagardagarna i Åbo. Det prestigefyllda priset delades i år ut till fem företag: Beauty Hair Sirpa Mansner, Elcoline Group, Finnfoam, Lyyti och Nordic Business Group.

Det riksomfattande företagarpriset är ett erkännande för framgångsrikt och föredömligt företagande och förmåga att förnyas.

– Den gemensamma nämnaren hos årets prisbelönade företag är företagarnas förmåga och kraftiga vilja att se in i framtiden. Grundarna av företagen har en modig framåtriktad affärsverksamhet som lett till framgång, sade Fenniakoncernens koncernchef Antti Kuljukka i sitt tal vid prisutdelningen.

Det riksomfattande företagarpriset har sedan 1968 tilldelats redan 216 företag och företagare. Priset grundades för att höja värdet på och betydelsen av finländskt företagande. I dag är priset ett erkännande för föredömligt företagande och en hyllning till företagaren, hans eller hennes verksamhet, företagets personal och hela företagarkåren. Fennia har från första början varit med och belönat meriterade företagare.

Priset tilldelas företag som utses av en jury som består av representanter för Företagarna i Finland, stiftelsen Yksityisyrittäjäin Säätiö och Fennia.

Riksomfattande företagarpriset 2018 tilldelades

Beauty Hair Sirpa Mansner

Beauty Hair Sirpa Mansner är ett Helsingforsbaserat företag, som erbjuder hår- och skönhetsvård i 14 salonger i södra Finland. Företaget startade 1967 och det sysselsätter 95 personer.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Elcoline Group Oy

Elcoline Group Oy är ett entreprenad- och underhållsföretag från Varkaus. Elcoline startade 2002 och företaget sysselsätter cirka 200 personer runt om i världen.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Finnfoam

Finnfoam är ett företag som har sina rötter i Salo. Företaget tillverkar värmeisoleringsskivor för byggnader och för markisolering av fundament för vägar, järnvägar och flygfält. Företaget startade 1982 och det sysselsätter 71 personer (koncernen har cirka 150 anställda) i Finland, Sverige, Spanien och Litauen.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Lyyti

Lyyti kommer från Åbo och företaget producerar det webbaserade eventhanteringssystemet Lyyti. Utöver sina SaaS-tjänster erbjuder företaget utbildningar och konsulttjänster. Lyyti startade 2007 och företaget sysselsätter 37 personer i Åbo, Helsingfors, Sverige och Tyskland samt tio personer i Paris och Amsterdam.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

Nordic Business Group Oy

Nordic Business Group Oy startade 2008. Företaget ordnar seminarier och erbjuder företagscoaching samt är verksamt inom bostads- och fastighetsaffärer. Företaget kommer från Jyväskylä och sysselsätter 29 personer. Dess huvudevenemang är det årliga Nordic Business Forum.

Läs artikeln och se på videon (på finska)

20.10.2018

 Skriv ut sidan