Enkel vårservice av bilen

Enkel vårservice av bilen

Våra fyra årstider har sina för- och nackdelar – även med tanke på bilar. Med dessa enkla serviceåtgärder håller du bilen i skick och kör tryggt mot sommaren.

1. Tvätta bilen

Vägsaltet som används rikligt på våren får bilen att rosta och är särskilt skadligt för chassit. Tvätta bilen regelbundet och satsa på chassit, så håller du bilen rostfri längre.

2. Byt torkarblad

Torkarbladen kan vara i fruktansvärt skick efter vinterkylan. På våren är det dags att satsa på nya torkarblad och därmed på bättre sikt för föraren.

3. Laga stenskott på vindrutan

Flygande dubbar och småstenar orsakar stenskott på vindrutan på våren. Det är bäst att låta laga stenskott genast för att undvika sprickor. Då klarar du dig billigare undan och behöver inte byta hela vindrutan.

4. Serva AC:n

När vädret blir varmare sätts AC:n på prov. Om du servar AC:n på våren, säkerställer du att du har frisk och sval luft i bilen när den första värmeböljan slår till.

5. Kontrollera skicket på sommardäcken

Även om det ännu inte är dags för sommardäck lönar det sig att kolla sommardäckens skick och mönsterdjup i god tid. Stick in ett tvåeurosmynt i däckets huvudspår. Om silverringen på myntet täcks helt av slitbanan, är sommardäcket tryggt även i våta förhållanden. Om slitbanan inte täcker silverringen, är det bäst att överväga köp av nya sommardäck.

14.3.2019

 Skriv ut sidan