Ansökningen till Fennias sommarjobb startade som en del av kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb

Fennian kesätyöhaku käynnistyi

Ansökningen till Fennias sommarjobb har startat. Sommarjobb kan sökas fram till den 28 februari. Vi förbinder oss även i år att följa principerna för ett bra sommarjobb och deltar för åttonde året i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb.

Våra sommarjobbare kommer i sommar att i huvudsak jobba inom försäljning, kundservice, skadereglering och med administrativa uppgifter, både i Helsingfors och runt om i Finland.

Ansökningstiden för sommarjobb startar den 15 januari och pågår fram till den 28 februari. Utifrån ansökningar väljer vi ut kandidater som kallas in till intervjuer som äger rum i mars–april. Sommarjobbets längd varierar enligt arbetsuppgift och den sökandes önskemål från två till fyra månader.

Mer information om sommarjobb och länkar till ansökningar hittar du på vår webbsida Sommarjobb på Fennia.

Fennia är med i kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb

Fennia deltar även i år i den riksomfattande kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb, som utmanar arbetsgivare att erbjuda ungdomar fler högklassiga sommarjobb och goda sommarjobbsupplevelser.

– För de unga lovar denna viktiga kampanj en lyckad sommarjobbsupplevelse. Ansvarsfullt sommarjobb utvecklar de ungas arbetslivsfärdigheter, och de ger oss fräscha åsikter om vår verksamhet och hur vi kan utveckla den, säger Fennias HR-partner Marika Salomaa.

De arbetsgivare som deltar i kampanjen har förbundit sig att följa sex principer för gott sommarjobb: bra jobbsökningsupplevelse, meningsfullt arbete, introduktion och handledning, rättvisa och jämlikhet, rimlig lön, skriftligt arbetsavtal och arbetsintyg.

– Genom sommarjobb tar Fennia även sitt samhälleliga ansvar när det sysselsätter unga och erbjuder dem värdefulla jobbupplevelser från mångsidiga uppgifter, poängterar Salomaa.

Syftet med introduktionsdagen och andra event avsedda för sommarjobbare är att tillsammans lära sig nytt och nätverka med andra sommarjobbare. Förra sommarens workshop, som löd under namnet ”Tjänstedesign för sommarjobbare”, var en dundersuccé, och på sensommaren samlades man för att njuta av kall glass tillsammans.

Årets sommarjobbare hade en givande och lärorik sommar

På Fennia jobbar flera tiotals sommarjobbare på sommaren. En av dem som sommarjobbade på Fennia i fjol var Christa Korhonen. Christa, som studerar kommunikation vid Helsingfors universitet, jobbade som kommunikationspraktikant på Fennias huvudkontor.

Korhonen har sedan länge brunnit för finansbranschen, redan innan hon ansökte till Fennia.

– Försäkringsbranschen var inte bekant sedan tidigare, men jag har alltid varit intresserad av finansbranschen. Utifrån jobbannonsen kändes Fennia som en bra plats att pröva jobba med kommunikation inom branschen, säger Korhonen.

– Fyra månader gick oerhört snabbt. Jag fick jobba med mångsidiga uppgifter på olika avdelningar och med olika experter.
Christa var dessutom en av de många sommarjobbare som ser till att hjulen rullar även under semestertid. På kommunikationsteamet producerade hon innehåll till Fennias webbplats, intranät och sociala medier.

– Jag fick syssla med mångsidiga uppgifter inom kommunikation. Jag hade en givande, lärorik och utmanande sommar. Jag är övertygad om att jag kommer att ha nytta av det inlärda även senare, konstaterar Korhonen.

I slutet av sommaren utsågs Korhonen, som en del av kampanjen Ansvarsfullt sommarjobb, till årets sommarjobbare på Fennia. Något som kom som en glad överraskning för henne.

– Jag fick jobba med andra sommarjobbare och träffade helt fantastiskt skickliga människor. Det var en stor ära att bli utsedd bland dem.

Ansvarsfull arbetsplats är en viktig fråga för Korhonen.

– Ansvarsfullhet syntes väl under min sommar. Jag fick bra handledning och ansökningsprocessen var smidig. Introduktion är särskilt viktig, eftersom den möjliggör att man kan sköta sitt jobb bra och undvika misstag.

Sommarjobb på Fennia

Läs om våra lediga sommarjobb

15.1.2020

 Skriv ut sidan