3 x Reseskydd

3 x Reseskydd

Under resan kan allt möjligt hända. Dra nytta av våra tre tips för att klara överraskande situationer och njuta av semestern.

1. KONTROLLERA DIN RESEFÖRSÄKRING

Kontrollera innan du åker iväg att din reseförsäkring är i kraft och omfattar alla familjemedlemmar – oberoende av om du reser i Finland eller utomlands.

2. TA I BRUK BEGRÄNSNINGAR FÖR KORTEN

För många betal- och kreditkort kan man ange en geografisk begränsning, som förhindrar att kortet används till exempel utanför Finland eller Europa. Kontrollera att det går att betala och ta ut pengar med ditt kort i destinationslandet innan du åker iväg. I de flesta bankers nättjänster kan man ändra de geografiska bruks- och uttagsgränserna också under resan. Begränsningarna ger skydd om kortet försvinner eller blir stulet under resan.

3. SKYDDA HEMMET UNDER RESAN

Stäng dörrar och fönster innan du åker iväg, kontrollera att disk- och tvättmaskinens kranar är stängda och dra ut onödiga stickproppar ur eluttagen. Gör ett uppehåll i tidningsutdelningen under resan så att inte postlådan eller brevinkastet fylls av tidningar som skvallrar om att ingen är hemma.

 

Om det ändå händer något, hittar du hjälp på https://apu.fennia.fi/sv/resor.

17.6.2019

 Skriv ut sidan