Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Pelimies ei pelkää yrittää

Pelimies ei pelkää yrittää

4.6.2013

17-vuotiaan Riku Korhosen pelikeräilyharrastus muuttui yrittäjyydeksi Uskalla yrittää -kilpailun myötä. RikuCo Oy tähtää saman tien alansa suurimmaksi Pohjoismaissa.

Riku Korhosella
on kiire: taskussa polttelevat avaimet ensimmäiseen omaan liiketilaan, ja 5000 pelin kokoelma odottaa pakkaamista. Kauppa käy kuumana, ja koulussakin pitäisi käydä. Korhonen viimeistelee parhaillaan toista vuotta Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa.

– Aamiaispöydässä käyn läpi sähköpostit, ja junassa koulumatkoilla teen bisnestä. Iltaisin yritän harrastaa muuta, pelaan esimerkiksi jääkiekkoa, Korhonen kertoo päivärutiineistaan.

Askel yrittäjyyteen ei ollut suuri, sillä peliharrastukseen liittyi osto- ja myyntitoimintaa. Yläasteikäisenä lähipostin väelle sai selitellä, mitä paketteja Korhonen toi ja nouti lähes päivittäin.

Tarvittavan kannustimen RikuCo Oy:n perustamiseen tarjosi Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -kilpailu, jota myös Fennia tukee. Korhonen korjasi kisasta pääpalkinnon.

– Kilpailuun osallistutaan vuoden mittaisella yrittäjyyskurssilla, joka mahdollistaa kokeilun pienellä pääomalla ja riskillä, Korhonen kertoo.

Hiljattain Korhoselle myönnettiin jälleenmyyntioikeudet uusiin peleihin ja laitteisiin, joten yrityksen toiminta sen kun laajenee.

Samalla kun muu maailma tuntuu hurahtaneen verkkoon ja mobiiliin, Korhosta kiinnostavat vanhat retropelit. Nostalgia vetoaa muihinkin: peleistä, joita on enää muutamia kappaleita jäljellä koko maailmassa, maksetaan tuhansia ja jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Itse Korhonen on käyttänyt yhteen peliin maksimissaan 1000 euroa. 16-vuotiaana hän osti 1500 euroa maksaneen 8-bittisen Nintendon esittelytelineen. Vanhemmille ei ollut selittelemistä laitteen hinnassa vaan jääkaappia lähentelevässä koossa.

Heinäkuussa yrittäjä juhlii 18-vuotispäiviä. Samalla osakeyhtiön voi siirtää isän omistuksesta omiin nimiin. Onko Korhonen varma, että isä on halukas luopumaan omistuksesta?

Yrittäjää naurattaa.

Fennia-lehti 2/2013
Teksti: Katri Koskela

YrittäjyysArtikkeliYritys
Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa Fennia-konsernistaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussa