Hyppää sisältöön
    Henkilöasiakkaat
  • Fennia
  • Henki-Fennia
  • Ohjeet
  • Yritykset ja yhteisöt
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Ota hyöty irti tulorekisteristä

Ota hyöty irti tulorekisteristä

28.9.2020

Tulorekisteristä on monenlaista hyötyä. Tiedot kannattaa ilmoittaa mahdollisimman tarkasti, jotta rekisterin käytöstä saadaan yhdessä kaikki hyöty irti. Esimerkiksi vahinkokäsittely nopeutuu, kun lisäselvityksiä ei tarvitse tehdä.

Tulorekisteri on tullut työnantajille tutuksi jo muutaman vuoden ajan. Tulorekisteriin ilmoitetaan palkkatiedot, joita eri tahot hyödyntävät. Käytämme vakuutusyhtiössä palkkatietoja esimerkiksi työtapaturmien ja ammattitautien vahinkokäsittelyssä, joka on tulorekisterin käytön ansiosta entistä nopeampaa. Palkkatiedot on kuitenkin ilmoitettava tulorekisteriin tietyllä tavalla, jotta käsittely nopeutuu.

Käytä tulorekisterin laajaa ilmoitustapaa ja muista ilmoittaa myös sairausajan palkka

Voit käyttää tietojen ilmoittamisessa joko suppeaa tai laajaa ilmoitustapaa. Laajassa ilmoitustavassa palkkasummassa on eritelty esimerkiksi lomarahat ja palkankorotukset, toisin
kuin suppeassa, jossa palkkasumma ilmoitetaan yhteissummana. Laajan ilmoitustavan etu on, että saamme tarkat tiedot saman tien, eikä meidän tarvitse pyytää niitä erikseen. Myös sairausajan palkka kannattaa ilmoittaa tulorekisteriin, jotta meidän ei tarvitse pyytää siitäkään lisäselvitystä. Näin käsittely nopeutuu, mikä on sekä työnantajan että työntekijän etu.

Lue lisää

Työntekijöiden vakuutuksetYrittäjän vakuutuksetYrityksen vakuutuksetArtikkeliYritys

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleHenkilöasiakkaatTietoa FenniastaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia
YhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusPuheluiden hinnat ja yksityisyyden suojaEvästeet