Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Lenkkeilyä ja liikuntamatkoja – kattaako vakuutus

Lenkkeilyä ja liikuntamatkoja – kattaako vakuutus

9.12.2014

Liikkujan kannattaa miettiä oma vakuutusturvansa huolella. Oma laji vaikuttaa vakuutusten valintaan: sauvakävelijälle riittävät usein perusvakuutukset, mutta sukeltajan täytyy miettiä niiden laajentamista omiin tarpeisiin sopiviksi.

Minkälaisia asioita pitää ottaa huomioon liikkujan vakuutuksissa?

Liikkuja voi vakuuttaa itsensä sekä tapaturmavakuutuksella, sairauskuluvakuutuksella että matkustajavakuutuksella. Sopiva yhdistelmä on aina omasta tilanteesta kiinni. Kaikki urheilulajit eivät automaattisesti kuulu vakuutuksien piiriin, joten tärkeintä on aina tarkistaa, mikä tilanne on oman rakkaan harrastuksen kohdalla.

Minkälainen liikunta kuuluu vakuutusten piiriin?

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että tavallinen oman kunnon ylläpitämiseen tähtäävä liikunta on vakuutettu sekä tapaturmavakuutuksissa, sairauskuluvakuutuksissa että matkustajavakuutuksissa. On kuitenkin paljon lajeja, joiden kohdalla näin ei automaattisesti ole. Samoin esimerkiksi urheiluliiton tai -seurojen harjoitukset tai kilpailut eivät kuulu perusvakuutusten piiriin.

Miten riskilajeja voi vakuuttaa?

Esimerkiksi sukeltaminen ja riippuliito eivät kuulu automaattisesti tapaturma- tai matkavakuutuksiin. Niiden vakuuttamisesta voi kuitenkin sopia erikseen laajentamalla vakuutusta. Silloin vakuutusehtoihin kirjataan erikseen, mitkä riskilajit vakuutus kattaa. On myös lajeja, joihin vakuutusta ei saa: tällaisia ovat esimerkiksi amerikkalainen jalkapallo ja laskettelu merkittyjen rinteiden ulkopuolella.

Minulla on jo tapaturmavakuutus, joka kattaa myös harrastukseni. Tarvitsenko erikseen matkavakuutuksen, kun lähden reissuun?

Jos lähtee matkalle, kannattaa aina ottaa matkustajavakuutus. Toisin kuin tapaturmavakuutus, se korvaa sekä tapaturmia että sairaudesta aiheutuvia kuluja. Myös matkustajavakuutukseen tulee ottaa urheilulaajennus, mikäli harrastaa jotain ehdoissa mainittua vaarallista lajia tai osallistuu urheiluseuran tai -järjestön harjoitteluun tai kilpailuun. Matkustajavakuutus on kullanarvoinen myös silloin, jos jotain isompaa sattuu: esimerkiksi ambulanssilennot kotimaahan saattavat aiheuttaa suuret, jopa yli sadan tuhannen euron kulut.

Sain lomamatkalla tilaisuuden kokeilla laitesukellusta ensimmäistä kertaa elämässäni. Kattaako matkavakuutukseni kokeilun?

Fennian matkustajavakuutus kattaa urheilulajin ensimmäisen kokeilukerran ilman erillistä laajennusta. Toista sukelluskertaa vakuutus ei kuitenkaan korvaa, ellei turvan laajennuksesta ole sovittu jo ennen matkaa.

Lisätietoa tapaturmavakuutuksesta

Lisätietoja matkavakuutuksesta

Fennia-lehti 4/2014
Teksti: Paula Niemistö

Lue lisää

MatkavakuutusTapaturmavakuutusArtikkeliHyvinvointi

Jaa

Vakuutukset ja palvelutVahingotAsiakaspalveluAsiakasedutUsein kysyttyäAjankohtaistaMedialleYritysasiakkaatTietoa Fennia-konsernistaAvoimet työpaikatBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotTietosuoja ja käyttöehdotSaavutettavuusYksityisyyden suoja puhelinpalvelussa