Hyppää sisältöön
Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat
På svenska

Kirjaudu

  • Etusivu
  • Sisältöstudio
  • Ilo kuuluu kaikille

Ilo kuuluu kaikille

15.12.2019

Sairaalaklovnien toiminnanjohtaja Aino Viertola vaikuttui sairaalaklovnien työstä, kun hän vietti aikaa sairaalassa vakavasti sairaan lapsensa kanssa.

Kolme oivallusta

Ilo auttaa surussa

– Kun lapsi sairastuu vakavasti, se mullistaa koko perheen arjen. Elämään tulee väistämättä synkkiä sävyjä. Omat lapseni ovat olleet vakavasti sairaita. Muistan vieläkin sen tunteen, kun sairaalaklovni tuli ensimmäistä kertaa yllättäen huoneeseemme – se vei ihan jalat alta. Ei minulla ollut tietoakaan, että tällaista toimintaa on olemassa.

Nauru rentouttaa!

– Moni lapsi viettää sairaalassa pitkiäkin aikoja, eikä pääse osallistumaan sellaisiin huvituksiin kuin muut lapset. Huvipuistovierailu voi olla kaukainen haave tai ihan vain karkkikaupassa käyminen. Sairaalaklovni tuo kaivattua, spontaania iloa sairaalahuoneeseen, jossa perhe voi välillä rämpiä aika syvissäkin vesissä.

Ilolla on räjähtävä voima

– Kun vierailen sairaalassa työn puolesta, huomaan heti, jos meidän klovnitohtorimme on kulkenut käytävää pitkin. Iloinen ihminen jättää jälkeensä iloa ja vilkasta puheensorinaa. Ehkä jokaisen olisi hyvä miettiä välillä omaa käyttäytymistään arjessa, millaisia tunteita oma toiminta herättää muissa?

Sairaalaklovnit ry
Sairaalaklovnien tärkein tehtävä on tuoda sairaalle lapselle ja hänen läheisilleen iloa. Viime vuonna peräti 60 000 ihmistä sai nauttia klovnien hassuttelusta eri puolilla Suomea. Kaikki sairaalaklovnit ovat ammattilaisia eri taiteiden alalta ja saaneet myös yhdistyksen koulutuksen työhön. Sairaalaklovneja on tällä hetkellä 25.

Fennia-lehti 4/2019
Teksti: Satu Savela

Vastuullisuus Artikkeli Fennia
Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Yritysasiakkaat Ajankohtaista Medialle Tietoa Fennia-konsernista Avoimet työpaikat Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja