Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
  • Etusivu
  • Varainhoidon palvelut
  • Sijoitusfilosofia ja vastuullisuus

Sijoitusfilosofia ja vastuullisuus

Sijoitusfilosofiamme

Olemme sijoittaneet Fennian omia varoja jo lähes 140 vuotta tuottavasti ja turvaavasti. Sijoittajana hyödyt osaavan ja erinomaista tulosta tekevän Fennia Varainhoidon ammattitaidosta. Tarjoamme vastuullista varainhoitoa vakuutusyhtiön viisaudella.

Salkunhoidon lähtökohtana on sijoitusten kansainvälinen ja ajallinen hajauttaminen, parhaiden sijoituskohteiden tunnistaminen ja kustannustehokkuus. Osakesijoituksissa uskomme eri teemojen, kuten tasapainotuksen, laadun, arvon ja pienyhtiöiden ylituottoon pitkällä aikavälillä. 

Korkosijoituksissa pyrimme parhaaseen tuotto-riski-suhteeseen, ja  huomioimme sekä sijoitusinstrumenttien sisältämän korkoriskin että luottoriskin. Hoidamme sijoituksia painottamalla eri korkosijoitusluokkia, ja niiden sisällä eri pituisia lainoja markkinatilanteen ja korkonäkemyksemme mukaisesti.

Kiinteistösijoittamisessa uskomme, että hyvä sijainti, laaja hajauttaminen ja mahdollisuuksien tunnistaminen takaavat vuokrattavuuden, realisoitavuuden sekä tasaisen arvonkehityksen.

Sijoituspäätökset tekevät meidän arvopaperi- ja kiinteistöyksikkömme. Arvioimme varojen jakaumaa viikoittain. Salkunhoito on aktiivista, ja sijoituspäätöksemme perustuvat markkinoiden perusteelliseen analysointiin. Suursijoittajana valitsemme tuotteita parhailta kansainvälisiltä ja kotimaisilta yhteistyökumppaneilta. Salkkujen rakentamisessa hyödynnämme sekä pörssinoteerattuja rahastoja (ETF) että aktiivisesti hoidettuja rahastoja. Tuottopotentiaali ja kustannustehokkuus ovat olennaisia kriteerejä valinnalle. 

Sijoitamme vastuullisesti

  • Uskomme vastuullisen sijoittamisen parantavan sijoitussalkkujemme riskiprofiilia ja omistusten pitkän tähtäimen kasvupotentiaalia.
  • Hoidamme sinun varojasi kuten omiamme. Varainhoitosalkkujen allokaatiomuutokset seuraavat meidän oman salkkumme sijoituspäätöksiä.
  •  Olemme allekirjoittaneet YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteet (UNPRI) ja sitoutuneet niiden noudattamiseen ja aktiiviseen edistämiseen
  • Olemme myös kotimaisen vastuullisen sijoittamisen yhdistyksen, Finland's Sustainable Investment Forum ry:n (FINSIF) jäsen.

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja