Hyppää sisältöön
Yritysasiakkaat
På svenska
Kirjaudu Oma Fenniaan
 • Etusivu
 • Ajankohtaista
 • Kattaako vakuutus uuden harrastuksen?

Kattaako vakuutus uuden harrastuksen?

30.1.2020

Uusi vuosi tuo mukanaan uutta intoa harrastusten aloittamiseen. Ennen kuin hyppäät hevosen selkään, pudottaudut alas benji-köyden varaan tai sijoitat uusiin suksiin, on hyvä tarkistaa, kattaako oma vakuutus harrastuksen.

Uusi harrastus tuo arkeen lisämaustetta sekä energiaa, joiden avulla jaksaa paremmin kiireen keskellä. Kun aloitat uuden lajin, on hyvä tarkistaa, kattaako nykyinen vakuutuksesi harrastuksen ja siinä mahdollisesti tapahtuvat tapaturmat.

Milloin urheilulaajennus tarvitaan?

Urheilulaajennus laajentaa nimensä mukaisesti vakuutuksen niin, että se kattaa harrastuksessa sattuvat tapaturmat. Hyvä nyrkkisääntö on, että kilpaurheilu sekä lajit, joihin liittyy tavallista suurempi loukkaantumisriski vaativat urheilulaajennuksen vakuutusturvaasi. Tällaisia lajeja ovat muun muassa ratsastus ja kamppailulajit.

Kannattaa muistaa, että myös kertaluontoiset harrastukset, kuten benhihyppy tai sukelluskurssi, vaativat vakuutukseen urheilulaajennuksen, vaikkei kyse olisikaan säännöllisestä harrastuksesta.

Oman kunnon ylläpitämiseen tähtäävä liikunta ei vaadi urheilulaajennusta. Esimerkiksi lenkkeily, tanssi, jooga ja uinti lasketaan kuntoa ylläpitäväksi liikunnaksi, kun siihen ei liity seuran tai liiton järjestämää kilpailutoimintaa. Jos harrastukseen kuuluu kilpailemista, se vaatii urheilulaajennuksen. Poikkeuksena ovat alle 20-vuotiaat, joille Terveyden turva kattaa myös kilpaurheilun.

Vakuutuksen voi laajentaa missä vaiheessa vain, myös harrastuksen aloittamisen jälkeen. Esimerkiksi jalkapallo ei lajina vaadi urheilulaajennusta, mutta jos jalkapalloa pelaa joukkueessa, joka osallistuu otteluihin, lasketaan se kilpailemiseksi. Tällöin urheilulaajennus tulee hankkia.

Tarkista, että vakuutuksesi on tarpeeksi kattava näissä tilanteissa

 • Kun aloitat uuden lajin,
  johon sisältyy riskejä tai jännitystä.
 • Kun harrastus muuttuu kilpailemiseksi tai ammattimaiseksi.
  Seuran tai liiton järjestämissä kilpailuissa kilpaileminen vaatii urheilulaajennuksen. Ammattimainen urheilu vaatii puolestaan oman vakuutuksensa.
 • Kun täytät 20 vuotta.
  Fennian Terveyden Turva kattaa kaiken urheilun 20-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen kannattaa tarkistaa oman vakuutuksen kattavuus omissa harrastuksissa.
 • Kun lähdet lomamatkalle.
  Lomalla surffaaminen ja sukeltaminen houkuttelee. Ennen matkalle lähtöä kannattaa tarkistaa, mitä omaan matkavakuutukseen sisältyy. Myös matkavakuutuksen voi laajentaa urheilulaajennuksella.

Voit päivittää vakuutuksesi lähettämällä viestin

Oma Fennian
kautta tai soittamalla .

Vakuutukset ja palvelut Vahingot Asiakaspalvelu Ajankohtaista Yritysasiakkaat Medialle Tietoa Fennia-konsernista Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Tietosuoja ja käyttöehdot Saavutettavuus Puheluiden hinnat ja yksityisyyden suoja