Hyppää sisältöön
    Privathushåll
  • Fennia
  • Fennia Liv
  • Anvisning
Privatkunder Företagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Kan jag försäkra en rescue-hund? Fanny svarar signaturen Hundfeber

Kan jag försäkra en rescue-hund? Fanny svarar signaturen Hundfeber

15.9.2019

Hej Fanny! Jag drömmer om en egen hund som väntar på mig i tamburen med svansen viftande när jag kommer hem. Det finns många hemlösa hundar i välden, och jag har tänkt på att adoptera en hund via någon rescue-förening. Alla hundar på deras webbplatser är så söta! Men jag funderar på försäkringsfrågor, jag skulle nämligen vilja ha en så omfattande försäkring mot sjukdomar och olycksfall för min hund som möjligt. Är det alls möjligt att försäkra en rescue-hund? Hälsningar, Hundfeber

Bästa Hundfeber,

Vi på Fennia gillar husdjur och förstår att hunden är en familjemedlem. Därför är vi positivt inställda till att försäkra hundar. Om du har en hemförsäkring hos Fennia försäkrar vi gärna din hund också.

Men det finns ett viktigt villkor: den hund som försäkras måste vara frisk. En valp från en inhemsk uppfödare försäkras enligt ägarens egen anmälan. Det räcker alltså att ägaren meddelar att hunden är frisk och har varit hos veterinären. För hundar som förts in från andra länder krävs förutom pass och vaccinationsintyg dessutom ett intyg av en finländsk veterinär för att man ska kunna säkerställa att hunden är frisk och inte sprider sjukdomar.

Att skaffa hund är ett stort beslut, så det är bra att fundera noga på om man är redo för ett sådant ansvar, och vilken slags hund man skaffar och varifrån. Alla hundar är söta, men det finns också stora skillnader mellan raser och individer. Försäkringen ersätter inte terapi eller skolning för att åtgärda beteendestörningar. Därför rekommenderar jag att du vänder dig till antingen en inhemsk uppfödare eller en pålitlig rescue-förening när du söker din blivande nya familjemedlem.

Att du har funderat på

försäkningar
redan innan du skaffat hunden tyder på att du är redo att bli hundägare. Det är bra att teckna försäkringen på förhand, så vet du att din kära vovves hälsa är tryggad och att den får god vård om det behövs.

Med djurvänlig hälsning,

Fanny

Hundförsäkring Artikel Hem

Dela

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Företagskunder Aktuellt Medietjänster Fenniakoncernen Lediga jobb Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsingfors
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd