Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2014: Kuntoutuksen timanttitiimi valmentaa asiakkaat kuntoon

24.10.2014

Tutoris syntyi yrittäjä ja puheterapeutti Laura Juvalan halusta kehittää kuntoutusalalle hyviä uusia käytäntöjä ja tehokkaita toimintatapoja. Yrityksen kantava idea on ainutlaatuinen Startti-Matka-Pysäkki® -kuntoutusmalli.

Myymme kunnille yksittäisten minuuttien sijaan yhteisöllisen toimintamallin kokonaisuuden, joka tukee kuntoutuksen siirtymistä kuntoutujan arkiympäristöön ja edistää kuntoutuksen vaikuttavuutta, kertoo Tutoriksen toimitusjohtaja Laura Juvala.

Yhteisölliseen kuntoutukseen otetaan esimerkiksi aivoinfarktin jälkeisessä kuntoutuksessa mukaan kuntoutuja sekä hänen lähipiirinsä. Sen jälkeen mietitään yhdessä vahvuudet ja pulmakohdat, tehdään konkreettiset tavoitteet ja kuntoutetaan siellä, missä taitoja tarvitaan.

– Meidän terapeuttimme ovat niitä vierellä kulkijoita ja kannustajia, vähän niin kuin kuntoutuksen personal trainereita.

Tilaaja-asiakkaiden kumppanuus on tärkeää Tutorikselle, sillä hyvien kumppanien avulla tehdään yhdessä tutkimustyötä, testataan jatkuvasti kehittyvän teknologian myötä uusia menetelmiä ja käynnistetään projekteja uusien sovellusten luomiseksi. Parhaat ideat syntyvät kentällä käytännön työstä omilta asiantuntijoilta.

– Haluamme synnyttää merkittäviä kustannussäästöjä yhteiskunnalle parantamalla kuntoutuksen vaikuttavuutta ja saatavuutta sekä kehittämällä prosessien kustannustehokkuutta, visioi Juvala.

Innovatiivisista ratkaisuista hyötyvät asiakkaan lisäksi kaikki muutkin.

Oppia ja elämyksiä verkossa

Puheterapiapalveluista on monessa kunnassa pulaa. Kuntien resurssit hoitaa lapsien ja kouluikäisten puhe- ja kielihäiriöitä vaihtelevat myös paljon. Kielen häiriöihin voi liittyä, ja niistä voi seurata, vuorovaikutusongelmia. Siksi olisi hyvä, että pulmia voitaisiin ratkaista jo varhaisessa vaiheessa.

Ärrä- ja ässävikojen korjaukseen Tutoris tarjoaa puheterapiapalveluiden lisäksi Sirun Sihinäkoulun ja Ärjyn Ärräkoulun, jotka voi myös ostaa netistä.

– Kehitämme koko ajan uusia sovelluksia, pelejä, ratkaisuja, vaikuttavuutta ja toimintatapoja verkossa, jotta voimme saada palvelut mahdollisimman monen saataville.

Työntekijöille verkkomaailma ja etälaittein työskentely ovat jo kovin tuttua. Etäkuntoutus, toimitusjohtajan teemakierrokset, etäjumpat, viikkopalaverit eli silppurit sekä virtuaaliset skoolauksetkin on yrityksessä jo koettu etälaittein.

– Asiantuntijamme myös kehittävät ja kouluttavat toinen toisiaan sekä jakavat parhaita toimintatapoja keskenään etäyhteyksin.

Unelmia pitää aina olla

Yrityksen palveluille on kysyntää, ja kasvu on suunniteltu sekä toteutettu hallitusti.

– Tutorista perustettaessa vuonna 2003 kilpailevia yrityksiä ei juurikaan ollut. Yhteinen missiomme oli kehittää kuntoutusalalle hyviä uusia käytäntöjä ja toimintatapoja luovasti, joustavasti ja avoimesti. Työ jatkuu yhdessä tämän huippujoukkueen kanssa, kertaa Juvala innostuneesti.

Nyt alan pioneerin rinnalle on tullut jo muitakin toimijoita.

– Kasvu on ollut kannattavaa ja haluan luoda turvallista tulevaisuutta, toteaa Juvala.

– Unelmien jakajana kerron haaveista usein myös ääneen. Näin syntyy työyhteisön tai ystävien taholta paineita tehdä asioita, jotka takaavat unelman toteutumisen, hän kuvaa ajatusprosessiaan.

Tähtäimessä maailman paras työpaikka

Parhaillaan Tutoriksessa on meneillään Unelmatiimi-hanke, jossa yhdentoista toimintavuoden jälkeen kyseenalaistetaan kaikki: työtavat, työprosessit ja roolit. Tiimit saavat itse luoda itselleen parasta mahdollista tapaa elää, olla ja työskennellä.

– Tärkein tavoite on, että Tutoris on paras työpaikka kaikille työntekijöillemme, ja samalla tähtäämme maailman parhaaksi, Juvala kertoo. Vuonna 2011 yritys oli pienten organisaatioiden sarjassa Suomen paras ja Euroopan 15. paras työpaikka hurjalla työtyytyväisyysprosentilla 97.

Maratoonarina ja aloittelevana triathlonistina Juvala osaa pilkkoa haasteet etapeiksi. Hän myös uskaltaa käydä epämukavuusalueillaan ja kykenee etenemään sinnikkäästi eteenpäin. Näin voi toimia myös työelämässä.

– Hyvä fyysinen kunto on vähän kuin kyvyt ja taidot työssä: pelkkä fysiikka tai taidot eivät kisassa riitä. Voittajia ovat ne, joilla on taito tsempata itseään vaikean paikan yli ja hyvä paineen- sekä stressinsietokyky, Juvala arvioi.

– Minulla on vahva usko ja luotto meidän huppuasiantuntijoidemme tekemisiin. Tässäkin taloustilanteessa olemme palkanneet jo toistakymmentä uutta tekijää. Tärkeintä elämässä ovat kuitenkin perhe ja rakkaat ihmiset, jotka antavat tukea ja uskovat vaikeankin paikan tullen. Kun tulee takapakkeja, laitan asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja kertaan mielessäni, että aurinko nousee huomenna joka tapauksessa.

Tutoris Oy

  • Tutoris Oy, Oulu

  • Toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Laura Juvala

  • Perustettu vuonna 2003

  • Valtakunnallinen kuntoutus- ja hoivapalveluyritys. Tarjoaa puhe-, toiminta- ja fysioterapiapalveluita sekä hoivapalveluja ikäihmisille.

  • Liikevaihto noin 13,3 milj. eur (2014)

  • Konsernissa on 160 työntekijää
FöretagandeArtikelFöretag
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten