Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

Prohoc Oy:n toimitusjohtaja Matti Manner: Jokainen liiketuloksen euro tulee hyvinvoivasta henkilöstöstä

15.2.2017

Insinööritalo Prohocissa strategian ytimessä on panostaminen työntekijöiden hyvinvointiin, työkykyyn ja osaamisen kehittymiseen. Tulokset näkyvät hyvinvoinnin ja työtyytyväisyyden kasvun lisäksi liikevoitossa.

Unelmakomennus Indonesian lämpöleveyksille mielenkiintoisen, uudenlaisen projektin vetäjäksi houkuttelee talvipäivän pakkasilla. Lämpimät merituulahdukset iholla haihtuvat pian realiteetteihin, kun huoli Suomeen jäävästä kodista ja perheestä valtaa ajatukset. Tämä ristiriita on tuttua Prohocissa, ja siksi asian eteen tehdään systemaattisesti töitä. Tavoitteena on varmistaa työntekijän kokonaisvaltainen hyvinvointi myös maailmalla.

– Se, että ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin, on ensisijaisen tärkeää työssä jaksamiselle ja onnistumiselle, sanoo Prohocin toimitusjohtaja Matti Manner ja jatkaa:

– Jotta voit johtaa organisaatiota ja osaamista sekä luoda tekemisen meininkiä, pitää voittaa ihmisten luottamus, välittää heistä aidosti ja kohdata heidät läsnäolevasti.

Yrityksessä vuonna 2013 aloittanut toimitusjohtaja kertoo lämpimällä ja hieman ylpeälläkin äänellä yhtiönsä merkittävimmästä pääomasta, henkilöstöstä. Mannerin mielestä asiantuntijayrityksen menestys on kiinni motivoituneimpien ja osaavimpien ihmisten saamisesta töihin ja pitämisestä yrityksessä. Prohocissa työntekijät itse ovatkin toimineet yhtiön parhaina mainostajina.

– Maailmalla työskentelevällä henkilöllä voi olla pieni henkilökohtainen murhe, joka häiritsee työntekoa ja elämää kohdemaassa. Me autamme ratkaisemaan ongelmat, ja tähän on valmius kellonaikaan katsomatta. Tehtävä vaatii johdolta ja työhyvinvointitiimiltä vahvaa sitoutumista.

Työhyvinvoinnin ja osaamisen kehittäminen ja johtaminen ovatkin koko johdon vastuulla.

– Voimakas panostaminen henkilöstöön on mahdollistanut kasvun. Olemme saaneet luottamusta, uusia asiakkaita ja nimeä markkinoilla vain, koska meillä on osaava, hyvinvoiva henkilöstö. Tämä on jokaisen liikevaihtoeuron takana.

Resilienssin vahvistaminen on nykypäivän trendi

Työelämän muuttuessa työyhteisötaidot nousevat tärkeään rooliin. Työyhteisöjen sisällä juuri työelämään astunut sukupolvi ja kokeneemmat asiantuntijat työskentelevät yhdessä sekä ideoivat ja kehittävät toimintaa. Eri sukupolvet kaipaavat kuitenkin täysin erilaista johtamista ja tukea.

– Lopulta johtamisen tehtävänä on luoda edellytykset kasvaa ja kukoistaa. Henkilöllä puolestaan pitää itsellään olla jatkuva halu siihen. Yrityskulttuurin sitten taas pitää tukea näitä, kuvaa Manner.

Työelämän resilienssi on tämän ajan trendi työyhteisöissä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että henkilöllä on uskoa kykyihinsä sekä toimivat tukiverkot, jotka auttavat selviämään haastavimmissa tilanteissa. Tällaisen selviytymiskyvyn ja oman toiminnan sopeuttamisen vahvistaminen auttavat alati muuttuvissa toimintaympäristöissä ilman ylimääräistä kuormitusta.

– Haluamme korostaa sosiaalisia taitoja ja suhteita sekä niiden merkityksellisyyttä. Jotta huippuosaajiemme resilienssi kehittyy, on tärkeää korostaa asiantuntemuksen lisäksi luonteen vahvuuksia. Ihmisestä voi löytyä monta piilossakin olevaa vahvuutta; ne pitää vain tunnistaa esimerkiksi oikeanlaisen arvioinnin avulla.

Liikuntaan kannustetaan ympäri maailman

Prohocissa uskotaan liikunnan positiivisiin vaikutuksiin työkyvyn ja yleisen hyvinvoinnin parantamisessa. Yrityksessä on tarjolla liikuntatukipalveluita, kuten liikuntasetelit ja erilaiset mobiilisovellukset. Maailmalla työskenteleville tarjotaan mahdollisuus käydä paikallisella kuntosalilla tai järjestetään majoitus niin, että kuntosali löytyy sen yhteydestä. Lisäksi henkilöstöä aktivoidaan erilaisilla liikuntakampanjoilla.

– Kvartaalikokeilijat on kampanja, jossa kokeilemme neljästi vuodessa jotakin uutta liikuntalajia. Jos joku työntekijä harrastaa suunnistusta, hän voi viedä meidät vaikkapa iltarasteille. Ihmisillä on lajikokeilujen avulla mahdollisuus löytää juuri se itselle sopiva juttu, joka aktivoi, kertoo Manner.

Prohocissa hyvinvoinnista välittäminen ulottuu myös yhtiön ulkopuolelle. Tammikuussa Prohocissa oli käynnissä Kinkkutalkoot, jossa jokaista tiputettua kiloa kohden lahjoitetaan kymmenen euroa vähävaraisten liikuntaharrastusten tukemiseen Vaasassa.

Prohoc

  • Prohoc on asiantuntijaorganisaatio, joka toimittaa projektinjohto-, konsultointi- ja dokumentaatiopalveluita teollisuuden projekteihin.

  • Liikevaihto (2015): 12,5 miljoonaa euroa

  • Henkilöstö: 110

  • Pääkonttori: Vaasassa

Fennia-lehti 1/2017

Teksti: Tiina Nurmi

Lue lisää

AnsvarFöretagandeArtikelFöretag
Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten