Hyppää sisältöön
Etsi sisällöstä
PrivatkunderFöretagskunder
Suomeksi

Logga in

  • Ingångssida
  • Innehållsstudio
  • Fennia Prize-vinnarna på utställningscentret WeeGee i Esbo

Fennia Prize-vinnarna på utställningscentret WeeGee i Esbo

20.8.2020

Utställningen DFF Awards visar verk av vinnarna i tävlingen Fennia Prize 20, av Ilkka Suppanen som vann Kaj Franck-designpriset och av Årets unga formgivare Matias Liimatainen i utställningscentret WeeGees aula och lokalen Wirkkala. Advokatbyrån Dottir Asianajotoimisto Oy vann tävlingen Fennia Prize i maj.

Vinnarna i designtävlingen Fennia Prize 20 presenteras i en utställning på utställningscentret WeeGee. Fennia Prize är en av Finlands främsta designtävlingar. Den arrangeras av Design Forum Finland, Fenniakoncernen, Elo och Patent- och registerstyrelsen.

I år vann Advokatbyrån Dottir Asianajotoimisto Oy huvudpriset i tävling Fennia Prize. Motiveringen till priset var framför allt advokatbyråns verksamhet som motor för den internationella rörelsen Legal Design. I tävlingens Winner-serie belönades dessutom Planmeca Oy:s röntgenapparat Planmeca Visio G5, Ridecakes elmotorcykel, Åbo stads skyltningskoncept och trämaterialet i Woodios vattenarmaturer. Ytterligare 11 designprodukter och -tjänster fick hedersomnämnande.

– Tävlingen var ytterst högklassig, utöver designer inom traditionell industriell design deltog ett flertal designer av kundupplevelse, produkter, processer och tjänster, säger Hanna Länsivuori, jurymedlem och direktör för Fennias marknadsföring, kundupplevelse och kommunikation.

– Design är framför allt ett utmärkt sätt att förstå och betjäna kunder allt bättre. På Fennia utnyttjade vi också design i förnyandet av vårt varumärke. Utställningen är ett ypperligt tillfälle att ta del av högklassig finsk design med vilken företagen har finslipats mot bättre och lönsammare verksamhet.

Utställningscentret WeeGee fäster i arrangemangen särskild uppmärksamhet vid hygien och planering av nya rutter för bästa säkerhet och utställningsupplevelse. Utställningen följer säkerhetsanvisningar och -rekommendationer som getts av Regionförvaltningsverket (AVI), Institutet för hälsa och välfärd (THL), Undervisnings- och kulturministeriet och Esbo stad.

Design Forum Finland Awards samlar alla designpris som delas ut av Design Forum Finland: Fennia Prize, Kaj Franck-designpriset, Årets unga formgivare och Estlander-priset. Design Forum Finland vill med sina designpris stärka företagens konkurrenskraft och visa upp Finlands toppkompetens inom design.

Utställningen är öppen i utställningscentret WeeGees Aula och i lokalen Wirkkala från den 20 augusti till den 6 september 2020. Evenemanget är en del av programmet under Helsinki Design Week. Fritt inträde.

Mer information om tävlingen på Design Forum Finlands webbplats (på finska)

Lue lisää

DesignNyhetFennia

Dela

Försäkringar och tjänsterSkadorKundserviceKundförmånerVanliga frågorAktuelltMedietjänsterFöretagskunderFenniakoncernenLediga jobbBriefly in English
© Fennia-konserni
Konsernin yhteystiedotDataskydd och användarvillkorTillgänglighetIntegritetsskydd vid telefontjänsten