Hyppää sisältöön
Företagskunder
Suomeksi
Logga in på Mitt Fennia
 • Ingångssida
 • Hem och egendom
 • Förmåner för unga

Med ungdomsförsäkringar skyddar du ditt hem, din resa och dina hobbyer

Vi tycker att du, oavsett ålder, ska kunna försäkra det som är viktigt i livet. Var och en av oss förtjänar trygghet, vare sig vi är hemma eller ute på en spännande resa. Som ung kund hos oss får du ungdomsförsäkringar för alla dina behov – till ett förmånligt pris.

Hemförsäkring, reseförsäkring och Skydd för hälsa – ta del av dina viktigaste försäkringar

En telefon som gått sönder, cykelstöld, sjukhusbesök under semesterresan, inställt flyg… Det är få som inte drabbas av motgångar, och det är just i vardagen och på semestern som både stora och små skador sker precis då du minst anar det. Genom att teckna en hemförsäkring och reseförsäkring minimerar du olägenheter och skador, både vad gäller din hälsa och egendom.

Med ett separat avtal kan du komplettera olycksfalls- och resenärförsäkringen med en idrottsutvidgning. Då gäller dina försäkringar även vid tävlingar och träningar som arrangeras av ett idrottsförbund eller en idrottsförening och omfattar farliga idrottsgrenar eller aktiviteter som separat anges i försäkringsvillkoren.

Hemförsäkring skyddar din viktigaste egendom

När det händer och sker, skyddar en lämplig försäkring ditt hem som är dig kärt. En hemförsäkring skyddar ditt hem i händelse av brand, rörläckage, stöld eller att föremål går sönder. Hemförsäkringen ersätter, t.ex. en stulen cykel eller en mobil som gått sönder.

 • Som kund hos oss har du tillgång till tjänsten
  Fennias vitvaruassistans
  , där du kan få en ny apparat, som motsvarar den som gått sönder, hemlevererad och installerad. Om din mobil eller surfplatta går sönder, får du på genast veta om skadan kan ersättas, om du får en penningersättning, om apparaten kan repareras eller om du får en ny motsvarande istället.
 • Om apparaten kan repareras, fixar vi det snabbt och enkelt, så att du kan fortsätta din vardag normalt så snabbt som möjligt.

Res utan bekymmer med reseförsäkring

Du vill ta det lugnt och leva utan bekymmer på semestern och inte grubbla över vad som kan hända. En reseförsäkring tryggar din resa. Resenärförsäkringen som ingår i reseförsäkringen ger dig möjlighet att söka vård hos privat läkare om du insjuknar under en semesterresa. Den täcker även kostnader till följd av en inställd eller avbruten resa eller försening från resa. En resgodsförsäkring tryggar den egendom som du har med dig på resan om den blir stulen eller går sönder.

 • Vid allvarliga sjukdoms- och olycksfallsskador utomlands kan du anlita , som är öppen dygnet runt varje dag.
 • Om du insjuknar eller råkar ut för ett olycksfall på en resa i Finland, kan du ringa . Du får råd av en hälsovårdsexpert, som bokar tid till läkare och gör en skadeanmälan åt dig. Tjänsten är öppen dagligen kl. 7–23.

Skydd för hälsa är en sjukförsäkring just för dig och i den omfattning som du vill

Både lindriga och allvarliga sjukdomar och skador kan enkelt rubba vardagen och ge dig huvudbry. Vi ser till att du vid behov får bra vård snabbt. Skyddet för hälsa är vår sjukförsäkring, som du kan plocka ihop av enskilda försäkringar som passar din livssituation. 

 • Om du t.ex. går på träningar eller tävlingar arrangerade av en idrottsförening eller håller på med riskfyllda idrottsgrenar, lönar det sig att teckna en idrottsutvidgning till Skyddet för hälsa. Utan utvidgningen gäller försäkringarna i Skyddet för hälsa bara i motionsidrott, som du utövar för att upprätthålla din fysiska kondition. 
 • De som är under 20 år behöver inte en utvidgning, eftersom Skyddet för hälsa gäller för dem i all idrott. 

Försäkringar och tjänster Skador Kundservice Aktuellt Företagskunder Medietjänster Fenniakoncernen Briefly in English
© Fennia-konserni
00017 Fennia, Helsinki
Puhelin: 010 5031
Dataskydd och användarvillkor Tillgänglighet Samtalspriser och integritetsskydd