Työntekijöille lisäturvaa sairausturvavakuutuksella

Yrityksen sairausturvavakuutus turvaa yrityksen toiminnan jatkuvuutta ja kannattavuutta ja on myös merkittävä etu työntekijälle. Oikea-aikainen ja laadukas hoito nopeuttaa työntekijän tervehtymistä ja työhön paluuta.

Työntekijöiden lakisääteinen tapaturmavakuutus on voimassa työaikana. Se ei kuitenkaan kata työntekijän vapaa-aikaa eikä muita sairauksia, kuin ammattitauteja. Yrityksen sairausturvavakuutus antaa lisäturvaa sairastumisen ja tapaturmien varalle sekä työ- että vapaa-ajalla. Vakuutuksen turvin vakuutettu työntekijä voi hakeutua hoitoon yksityiselle lääkärille tai hoitolaitokseen ja saada apua nopeasti.

Sairausturvavakuutus on henkilöstön arvostama etu, rekrytointivaltti sekä keino motivoida ja sitouttaa työntekijöitä. Kun yritys valitsee vakuutusturvan, joka korvaa myös ennen vakuutuksen alkamista todetun sairauden tai tapaturman hoitokuluja, työntekijä on turvattu sellaisella vakuutuksella, jota hän ei yksityishenkilönä voi edes saada.

 • Työntekijä voi vahingon satuttua käyttää yksityisiä lääkäripalveluja ja pääsee hoitoon nopeasti.
 • Nopea hoitoon pääsy tuo yritykselle kustannussäästöjä.

Hyvinvointiturva

 • Vähintään 3 hengen ryhmille.
 • Ei edellytä terveysselvitystä.
 • Voimassa kaikessa urheilussa.
 • Korvaa myös ennen vakuutuksen voimaantuloa alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja.
 • Voidaan myöntää ilman omavastuuta.
 • Ei korvaa lääkekuluja.
 • Kiinteä hinnoittelu, joka ei perustu työntekijän ikään.
 • Kaikki terveyteen liittyä palvelu keskitetysti FenniaHoitajan kautta.
 • FenniaHoitaja huolehtii vahinkoilmoituksen täyttämisestä työntekijän puolesta.
 • Sopimukseen kuuluu myös Pihlajalinnan työterveyspalvelut sekä Fennian työajan tapaturmavakuutus

Ryhmävakuutus

 • Vähintään 3 hengen ryhmille
 • Ei edellytä terveysselvitystä.
 • Voimassa kaikessa urheilussa.
 • Korvaa myös ennen vakuutuksen voimaantuloa alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja.
 • Voidaan myöntää ilman omavastuuta.
 • Voidaan liittää laskutuspalvelu, jolloin lääkäriasema laskuttaa hoitokulut Fennialta.
 • Voidaan liittää päiväkorvaus ohimenevän työkyvyttömyyden varalta.
 • Ei korvaa lääkekuluja.

Yksilöllinen vakuutus

 • Yhdelle tai kahdelle henkilölle
 • Edellyttää terveysselvitystä vakuutettavilta.
 • Voimassa kaikessa urheilussa.
 • Korvaa vakuutuksen voimassa ollessa alkaneen sairauden tai sattuneen tapaturman hoitokuluja.
 • Vakuutuksessa on omavastuu.
 • Voidaan liittää päiväkorvaus ohimenevän työkyvyttömyyden varalta.
 • Korvaa lääkekulut.

Hyvinvointiturvan sisältö

Hyvinvointiturva on yhden luukun turva, johon kuuluu kattavasti työntekijän työkyvyn ylläpitämiseksi tarvittavat palvelut: Fennian Yrityksen Sairausturvavakuutus, Pihlajalinnan työterveys sekä Fennian vakuutus työtapaturmien varalle. Kaikki hoitoon hakeutuminen tapahtuu FenniaHoitaja -palvelun kautta. FenniaHoitaja kartoittaa puhelimitse työntekijän tilanteen, antaa hoito-ohjeita ja varaa tarvittaessa ajan lääkärille. Työntekijän ei tarvitse miettiä sairauden tai tapaturman sattuessa, että mitä kautta aika varataan ja kuka maksaa laskun, vaan FenniaHoitaja varaa ajan ja selvittää maksajan asiakkaan puolesta.

FenniaHoitaja täyttää aina vahinkoilmoituksen työntekijän puolesta ja säästää työntekijän sekä työnantajan arvokasta aikaa. Hyvinvointiturvan sairausturvavakuutus sekä työterveys on hinnoiteltu kiinteästi ja se tuo ennustettavuutta työntekijäkuluihin.

Yrityksen sairausturvavakuutuksen sisältö

Yrityksen sairausturvavakuutus korvaa sairauden ja tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Vakuutukseen voi liittää myös päiväkorvauksen sairauden ja tapaturman aiheuttaman ohimenevän työkyvyttömyyden varalta. Vakuutus on voimassa työ- ja vapaa-ajalla sekä kaikessa urheilutoiminnassa.

Yrityksen sairausturvavakuutuksen voi ottaa ryhmävakuutuksena tai yksilöllisenä vakuutuksena.

Ryhmävakuutuksella yritys voi vakuuttaa joko tietyn työntekijöiden ryhmän tai koko henkilöstön. Myös yrittäjä itse voi olla mukana vakuutettavassa ryhmässä. Ryhmävakuutuksen myöntäminen edellyttää, että yrityksellä on vähintään yleislääkäritasoinen työterveyshuoltosopimus.

Ryhmävakuutuksella voidaan vakuuttaa alle 68-vuotiaat työntekijät ja yrittäjät. Vakuutus päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta.

Yksilöllinen sairausturvavakuutus on oikea valinta yrittäjälle itselleen ja silloin, kun halutaan vakuuttaa esimerkiksi vain yksi tai kaksi henkilöä yrityksessä.

Vakuutus myönnetään 17–65 -vuotiaille terveysselvityksen perusteella, ja se päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta.

Tutustu esitteeseen ja ehtoihin:

Yrityksen vapaaehtoiset henkilö- ja matkavakuutukset -esite 

Fenniaturva Vakuutusehdot yrityksille

Fenniaturva Ryhmävakuutusten vakuutusehdot

Yritysjohdon Fenniaturva vakuutusehdot

 

Tarkista vakuutusehtosi
Jos olet jo asiakkaamme, pyydämme sinua tutustumaan vakuutusehdotuksen yhteydessä saamaasi tuote-esitteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutussopimuksesi ehdot voivat poiketa tällä sivulla julkaistuista ehdoista.

Näinkin voi käydä: Olkapään kiertäjäkalvon repeämä johti leikkaukseen

Lasse pelasi tennistä ja satutti olkapäänsä lyödessään palloa. Työterveyslääkäri kirjoitti viikon sairauslomaa ja määräsi särkyyn kipulääkettä. Lassen oireet olivat hankalat vielä viikon kuluttua, joten hän sai lääkäriltä lähetteen magneettikuvaukseen.

Kirurgi totesi magneettikuvauksen perusteella, että Lassella oli olkapäässä todennäköisesti olkapään kiertäjäkalvon repeämä ja lähetti Lassen tähystysleikkaukseen. Lasse leikattiin viikon kuluttua. Kahden päivän seurannan jälkeen Lasse pääsi kotiin toipumaan. Hänelle määrättiin fysikaalista hoitoa olkapään kuntouttamiseksi.

Yrityksen sairauskuluvakuutuksen turvin Lasse sai nopeasti tarvitsemansa hoidon, tutkimukset ja leikkauksen. Vakuutus korvasi erikoislääkärin palkkiot, magneettitutkimuksen, leikkauksen, sairaalahoidon sekä fysikaalisen hoidon kustannukset. Hoito korvattiin, vaikka vahinkotapahtuma sattui urheilussa normaalin liikkeen aikana. Kyseessä ei ollut tapaturma eli ulkoisen tekijän aiheuttama, äkillinen ja ennalta arvaamaton tapahtuma, vaan olkapäässä oli ollut entuudestaan kulumaa, jonka johdosta olkapää kipeytyi normaalin liikkeen yhteydessä. Sopimuksen mukaan vakuutukseen voidaan sisällyttää myös päiväkorvaus sairausloman ajalta.

Yrittäjä, oletko vakuuttanut itsesi?

Varmista itsellesi nopea ja laadukas hoito sairastuessasi tai tapaturman sattuessa.

Lue lisää.

FenniaHoitaja

FenniaHoitaja neuvoo sairaus- ja tapaturmatilanteissa ja hoitaa ajanvaraukset puolestasi. Ota yhteys FenniaHoitajaan ja varmista pääsysi parhaaseen mahdolliseen hoitoon.

Tutustu FenniaHoitaja-palveluun

Vahingon sattuessa

Meiltä saat asiantuntevaa apua vahingon sattuessa. Korvauksen hakeminen onnistuu helposti verkkopalvelussa tai puhelimitse.

Katso ohjeet vahinkotilanteisiin

 Tulosta