Palvelumme aloittavalle yrittäjälle

Me Fenniassa haluamme auttaa sinua jo yrittäjäurasi alkutaipaleella ja olla mukana viemässä yritystäsi menestykseen. 

Oma yhteyshenkilösi tai palvelutiimisi on apuna, kun tarvitset tietoa esimerkiksi omaan turvaasi tai lakisääteiseen vakuuttamiseen liittyvistä asioista. Kartoitamme yhdessä riskiympäristösi, jolloin ymmärrämme yksilölliset tarpeesi paitsi itsesi, myös yritystoimintasi, perheesi ja kotitaloutesi vakuuttamiseen liittyen. Olipa asiasi iso tai pieni, älä epäröi ottaa yhteyttä. 

Muistathan, että Suomen Yrittäjien jäsenenä saat Fenniasta kilpailukykyisiä etuja.

Aloittavan yrittäjän -sivultamme saat tietoa yrityksen perustamisesta ja tarvittavista vakuutuksista. Voit myös hankkia tarvitsemasi vakuutukset - Yrittäjän starttipaketin - helposti verkosta.

Tietoa aloittavalle yrittäjälle ja Yrittäjän starttipaketti

Yrittäjän ja työntekijöiden henkilöturva

Yrittäjän on ennen kaikkea pidettävä huoli itsestään ja omasta vakuutusturvastaan, koska yrittäjällä ei ole samaa lakiin perustuvaa sosiaaliturvaa kuin työntekijöillä. Ainoa lakiin perustuva vakuuttamisvelvollisuus koskee yrittäjän eläkelain mukaista vakuutusta eli yrittäjän eläkevakuutusta (YEL). Muusta henkilöturvastaan yrittäjä huolehtii itse vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Jos yritykseen palkataan työntekijöitä, huolehtii yrittäjä työnantajana henkilöstön lakisääteisistä vakuutuksista. Esimerkiksi lakisääteinen tapaturmavakuutus on osa työntekijän työsuhteeseen perustuvaa sosiaaliturvaa. Niin kuin yrittäjänkin, myös työntekijöiden vakuutusturvaa voi ja kannattaa täydentää vapaaehtoisilla henkilövakuutuksilla. 

Lue lisää yrittäjän ja työntekijöiden henkilöturvasta:

Yrittäjän henkilövakuutukset

Työntekijöiden henkilövakuutukset 

Yrityksen omaisuuden ja toiminnan vakuuttaminen

Omaisuuden ja toiminnan vakuutukset turvaavat yrityksen kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä toimintaa mahdollisissa häiriötilanteissa. Omaisuusvakuutuksilla yrityksesi varautuu mm. irtaimiston rikkoutumiseen, tulipaloon, vuotovahinkoon ja rikoksiin. Yrityksen toimintaa voidaan turvata keskeytys-, kuljetus-, vastuu- ja oikeusturvavakuutuksilla.

Lue lisää omaisuuden ja toiminnan vakuutuksista:

Omaisuuden ja toiminnan vakuutukset

Fennian tarjoamat edut Suomen Yrittäjien jäsenille

Aloittava yrittäjä

Aloittavan yrittäjän -sivultamme saat tietoa yrityksen perustamisesta ja tarvittavista vakuutuksista. Voit myös hankkia tarvitsemasi vakuutukset - Yrittäjän starttipaketin - helposti verkosta.

Lisätietoa aloittavalle yrittäjälle

Aloittavan yrittäjän avuksi

Suomen Yrittäjät

Perustayritys.fi

Uusyrityskeskus 

 Tulosta