Usein kysyttyä matkavakuutuksesta

Matkavakuutus pitkällä matkalla

Olen lähdössä neljäksi kuukaudeksi ulkomaille. Minulla on jatkuva matkavakuutus. Onko se voimassa koko matkani ajan?

Jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään kolme kuukautta kestävillä matkoilla. Sen ylimenevälle ajalle tarvitset jatkomatkavakuutuksen (määräaikainen matkavakuutus, kertamatkavakuutus), jonka saat ottamalla yhteyttä Fenniaan. Jatkomatkavakuutus on otettava ennen matkalle lähtöä.

Kertamatkavakuutus on aina otettava ennen matkalle lähtöä. Jos et tiedä ennen matkalle lähtöä tarkkaa paluupäivää, ota matkavakuutus niin pitkälle ajalle kuin enintään aiot olla matkoilla. Jos palaat matkaltasi aikaisemmin, saat matkavakuutusmaksustasi palautusta. Kesken matkan emme myönnä uutta matkavakuutusta.

Perheenjäsenen matkavakuutus

Lähden 19-vuotiaan tyttäreni kanssa lomamatkalle. Hän asuu vielä kotona, ja minulla on Fennian matkavakuutus perheelle. Täytyykö minun hankkia hänelle oma matkavakuutus, kun hän on jo täysi-ikäinen?

Ei tarvitse. Tyttäresi kuuluu perheen matkavakuutukseen niin kauan kuin hän asuu samassa taloudessa kanssasi riippumatta siitä, minkä ikäinen hän on.

Onko lomamatkavakuutus voimassa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla?

Teen usein työmatkoja, joihin yhdistän toisinaan myös muutamia lomapäiviä mukavassa matkakohteessa. Onko lomamatkavakuutukseni voimassa tällaisilla matkoilla?

Vakuutus lomamatkoille ei ole voimassa, jos teet esimerkiksi yhdistetyn työ- ja lomamatkan. Tällöin tarvitset vakuutuksen, joka kattaa lomamatkojen lisäksi myös työmatkat. Kun otat yhteyttä Fenniaan, vakuutuksesi voidaan helposti laajentaa kattamaan myös työmatkat.

Mihin tarvitsen matkustajavakuutusta?

Minulla on vapaa-ajan tapaturmavakuutus ja sairausturvavakuutus, jotka korvaavat tapaturman ja sairauden hoitokuluja. Mihin tarvitsen matkustajavakuutusta?

Sairausturvavakuutus ei korvaa lainkaan ulkomailla syntyneitä hoitokuluja. Tapaturmavakuutus sen sijaan korvaa tapaturman aiheuttamia hoitokuluja myös ulkomailla, mutta ei kata muita kustannuksia tai palveluita, joita vain matkustajavakuutukseen sisältyy. Suurin osa hoitokuluista on kuitenkin sairauden, ei tapaturman aiheuttamia, joten matkustajavakuutus on paljon laajempi turva. Matkustajavakuutus korvaa paitsi hoitokulut ulkomailla myös matkan peruuntumisen, keskeytymisen ja matkalta myöhästymisen aiheuttamia kuluja sekä kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetuskuluista esimerkiksi ambulanssilentokulut voivat olla jopa yli 100 000 euroa. Matkavakuutuskortilla ulkomaiset sopimuslääkärit laskuttavat hoidosta useimmissa tapauksissa suoraan Fenniaa. Vakavissa tapauksissa matkahätäpalvelumme neuvoo ympäri vuorokauden ja järjestää esimerkiksi hoitopaikan, maksusitoumukset ja kuljetuksen puolestasi.

Korvaako kotivakuutus matkatavaravahinkoja?

Minulle tarjottiin matkatavaravakuutusta. Eikö kotivakuutukseni kuitenkin korvaa, jos matkatavaroilleni sattuu jotain, kun olen matkalla?

Fenniaturvan kotivakuutukset ovat voimassa alle vuoden kestävällä matkalla mukana olevan irtaimiston osalta Pohjoismaissa. Jos matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle, tarvitset matkatavaravakuutuksen. Kotivakuutuksessa on kuitenkin aina omavastuu, kun taas matkatavaravakuutuksen saa ilman omavastuuta. Kotivakuutuksen laajuudesta riippuen vakuutuksen kattavuudessa on lisäksi rajoituksia. Kotivakuutus ei myöskään korvaa samassa laajuudessa matkalla sattuneita vahinkoja kuin matkatavaravakuutus, esimerkiksi matkatavaroiden myöhästyessä välttämättömyystarvikkeita korvataan vain matkatavaravakuutuksesta. Laajimman turvan matkatavaroillesi saat siis ottamalla matkatavaravakuutuksen.

Millainen on vakuutusturvani matkustaessani ns. sotariskialueelle?

Matkavakuutuksen voimassaolo on rajoitettu sotariskialueella. Vakuutuksesta ei korvata vahinkoa, joka on aiheutunut sodasta tai aseellisesta selkkauksesta tai siitä, että vakuutettu on osallistunut sotaan tai aseelliseen selkkaukseen.

 Tulosta