Matkavakuutus turvaa matkasi

Matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi matkalla sattuvien yllättävien tilanteiden varalta. Voit ottaa matkavakuutuksen jatkuvana tai vain yhtä matkaa varten.

Miksi ottaisin matkavakuutuksen Fenniasta?

 • Sairastumisen tai tapaturman sattuessa et jää pulaan: Ulkomaan matkoilla käytettävissäsi on sopimuslääkäriverkostomme ja kotimaan matkoilla FenniaHoitajan palvelut. Saat myös käyttöösi ympärivuorokautisen palvelunumeron hätätilanteiden varalta.
 • Saat koko perheen matkavakuutukset samaan hintaan riippumatta siitä, montako henkeä perheeseesi kuuluu.
 • Jos olet alle 30-vuotias, saat vähintään 25 % alennuksen neljäksi vuodeksi.
 • Ikä ei ole este matkavakuutukselle: Saat meiltä jatkuvan matkavakuutuksen ilman päättymisikää.

Millaisen matkavakuutuksen tarvitsen?

Valitse matkavakuutus tarpeittesi mukaan:

 • Jatkuva matkavakuutus on oikea valinta, jos matkustat vähintään kolmesti vuodessa tai pidempiä aikoja kerrallaan.
 • Määräaikainen matkavakuutus kannattaa ottaa, jos matkustat harvemmin. Se on voimassa erikseen sovitun ajan kaikkialla maailmassa.

Matkavakuutus on voimassa loma- ja työmatkoilla. Jos olet valinnut vakuutuksen, joka kattaa myös matkat Suomessa, on vakuutus voimassa, kun matkustat vähintään 50 kilometrin päässä asunnostasi, työpaikastasi, opiskelupaikastasi tai vapaa-ajan asunnostasi.

Voit ostaa sekä jatkuvan että määräaikaisen matkavakuutuksen helposti verkosta.

Laske hinta ja osta matkavakuutus

Paras turva matkustajavakuutuksella ja matkatavaravakuutuksella

Saat parhaan turvan, kun matkavakuutukseesi sisältyy sekä matkustajavakuutus että matkatavaravakuutus. Matkatavaravakuutukseen sisältyy aina automaattisesti matkustajan vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Ota matkavakuutus aina ennen matkalle lähtöä. Jos et tiedä tarkkaa paluupäivää, ota matkavakuutus niin pitkälle ajalle kuin enintään aiot olla matkoilla. Jos palaat matkaltasi aikaisemmin, saat matkavakuutusmaksustasi palautusta. Kesken matkan emme myönnä uutta matkavakuutusta.

Matkustajavakuutus

 • Matkustajavakuutus on turvanasi matkalla sattuvan sairastumisen tai tapaturman varalta. Vakuutukseen sisältyy myös turva matkatapaturman aiheuttaman pysyvän haitan sekä matkatapaturman tai yleisvaarallisen tartuntataudin aiheuttaman kuoleman varalta.
 • Vakuutus korvaa myös matkan keskeytymisestä, peruuntumisesta tai matkalta myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.
 • Vakuutus on voimassa harrastusluontoisessa urheilussa. Voit halutessasi laajentaa vakuutusturvan kattamaan myös kilpaurheilun ja ns. vaaralliset lajit erillisellä sopimuksella.
 • Matkustajavakuutuksen turvin voit hakeutua ulkomailla hoitoon Fennian sopimuslääkäreille, jotka laskuttavat useissa tapauksissa suoraan Fenniaa.
 • Kotimaassa voit käyttää FenniaHoitaja-palvelua.

Matkatavaravakuutus

 • Matkatavaravakuutuksella turvaat matkatavarasi varkauden tai rikkoutumisen varalta. Vakuutukseen sisältyy aina matkustajan vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.
 • Vakuutus korvaa välttämättömyystarvikkeiden hankintakuluja, jos matkatavarasi myöhästyvät yli 12 tuntia matkakohteeseen saapumisesta.
 • Vakuutettuina ovat aina vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan samassa taloudessa vakituisesti asuvat henkilöt. Lisäksi vakuutettuina ovat vakuutuksenottajan ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvan puolison muualla asuvat, matkalla mukana olevat, alle 18-vuotiaat lapset ja lapsenlapset.
 • Matkatavaravakuutuksen kohteena on matkalla mukana oleva matkatavara mukaan lukien matkaliput, passi ja viisumi sekä matkalla hankittu omaisuus. Maksuvälineet ja arvopaperit ovat vakuutuksen kohteena 350 euroon saakka.
 • Matkustajan vastuu- ja oikeusturvavakuutukset sisältyvät automaattisesti matkatavaravakuutukseen.
  • Vastuuvakuutus korvaa matkan aikana muille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja.
  • Oikeusturvavakuutus korvaa matkaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa aiheutuneet asianajo- ja oikeudenkäyntikulut.

Lataa matkavakuutuskortti puhelimeesi

Sähköinen matkavakuutuskortti kulkee matkapuhelimessasi aina mukana! Se toimii samaan tapaan kuin perinteinenkin matkavakuutuskortti ja sisältää lisäksi soittolinkit Fennian palvelunumeroihin. Voit ottaa sähköisen matkavakuutuskortin käyttöösi, jos sinulla on jatkuva matkustajavakuutus ja matkapuhelimessasi on internetyhteys ja data-asetukset tallennettuina.

Tilaa tästä sähköinen matkavakuutuskortti

Jos käytössäsi ei ole sähköistä matkavakuutuskorttia, pidä aina matkalla mukanasi Fenniasta saamasi vakuutuskortti tai vakuutustodistus. Niistä löydät myös kätevästi palvelunumeromme hätätilanteiden varalta.

Katso myös

 Tulosta