Harraste- ja museoajoneuvon vakuutukset

Omistajalleen tärkeät harraste- ja museoajoneuvot kannattaa vakuuttaa asiaankuuluvasti. Fennian harraste- ja museoajoneuvovakuutuksilla turvaat oman ajoneuvosi vahinkojen varalta.

  • Harrasteajoneuvo on vähintään 15-vuoden ikäinen katsastettu ja rekisteröity ajoneuvo. Ajoneuvo voi olla muutettu alkuperäisestä korkeintaan 40 prosenttia. Harrasteajoneuvon on oltava liikennekäytöstä poistettuna vähintään viisi kuukautta vuodessa.
  • Museoajoneuvo on museotarkastettu ja hyväksytty museoajoneuvorekisteriin. Museoajoneuvoa saa käyttää liikenteessä enintään 30 päivänä vuodessa.

Liikennevakuutus ja kasko ajoneuvosi turvaksi

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille liikenteessä käytettäville moottoriajoneuvoille, myös harraste- ja museoajoneuvoille. Se korvaa henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja.

Fennian harraste- ja museoajoneuvokasko tarjoaa lisäturvaa ja korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Voit itse valita vakuutuksen laajuuden ja omavastuun määrän.

Vakuutusta tehtäessä sovitaan yhdessä vakuutusmäärä, josta ajoneuvo on vakuutettu. Tarvitsemme autosta vähintään neljä kuvaa (moottoripyörästä kaksi kuvaa) jotta voimme arvioida ajoneuvon kuntoa. Kuvissa tulee näkyä rekisteritunnus, ajoneuvon molemmat puolet sekä sisätilat ja moottoritila. Voit myös toimittaa esimerkiksi Classic Data Oy:n tekemän arvion ajoneuvon arvosta.

Tutustu esitteeseen ja ehtoihin:

Harraste- ja museoajoneuvokasko -esite

Vakuutusehdot

Tarkista vakuutusehtosi
Jos olet jo asiakkaamme, pyydämme sinua tutustumaan vakuutusehdotuksen yhteydessä saamaasi tuote-esitteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutussopimuksesi ehdot voivat poiketa tällä sivulla julkaistuista ehdoista.

Liikennevakuutus

Vapaaehtoisen autovakuutuksen lisäksi tarvitset myös liikennevakuutuksen. Se on pakollinen kaikille liikenteessä käytettävillä moottoriajoneuvoilla.

Lue lisää liikennevakuutuksesta

Turvallisesti liikenteessä

Valppaus ja muiden tielläliikkujien huomioiminen ovat liikenneturvallisuuden perusta.

Lue lisää liikenneturvallisuudesta

Vahingon sattuessa

Fennian Autoapu 24h ja Fennian lasivahingot auttavat vahinkotilanteessa.

Toimintaohjeita vahinkotilanteisiin

 Tulosta