Autolla ulkomaille

Ulkomaan automatkasi turvaat liikenne- ja kaskovakuutuksella. Tarkista aina ennen ulkomaanmatkaa auton vakuutusten voimassaolo sekä vakuutusturva kohdemaassa.

Suomi kuuluu eurooppalaiseen liikennevakuutusjärjestelmään eli suomalaisen ajoneuvon liikennevakuutus on voimassa pääsääntöisesti koko Euroopassa sekä muutamissa Afrikan maissa. Euroopan maissakin liikennevakuutuksen korvauskäytännöt ja -tasot saattavat vaihdella. Liikennevakuutuksen voimassaolosta ulkomailla saat tietoa Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta

Green Card eli vihreä kortti on kansainvälinen todistus liikennevakuutuksesta. Vihreän kortin hankkiminen on suositeltavaa aina, kun ajat ajoneuvollasi Pohjoismaiden ulkopuolella. Tilaat sen helposti Oma Fennia -palvelun ilmoitukset-osiossa.

Kun ajoneuvon kuljettaja ei ole ajoneuvon omistaja tai haltija, hänellä tulee olla matkalla Green Cardin lisäksi myös valtakirja. Valtakirjalla omistaja valtuuttaa kuljettajan käyttämään ajoneuvoa ulkomailla. Tulosta valtakirja oheisesta linkistä, täytä se ja pyydä allekirjoitus omistajalta.

Fennian kolariturvan sisältävät kaskovakuutukset ovat voimassa Euroopan talousalueella (ETA) ja Venäjää lukuun ottamatta ETA:n ulkopuolisissa Green Card (vihreä kortti) -sopimusmaissa. Kaskovakuutuksen voimassaolon voi tietyissä tilanteissa laajentaa myös Venäjälle. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, jos matkailet autolla Venäjällä.

Lisätietoa ajoneuvovakuutusten voimassaolosta ulkomailla

Fennialla on yhteistyösopimus Autoliiton kanssa. Autoliiton matkailusivuilla on paljon tietoa automatkailusta ja voit ostaa sieltä oppaita ja karttoja.

Vahinko voi yllättää huolellisenkin matkailijan

Saat oppaastamme ohjeita ja tärkeää tietoa ulkomailla sattuvan liikennevahingon varalle. Ota opas mukaasi matkalle - varmuuden vuoksi.

Tutustu esitteiseen ja ehtoihin:

Ajoneuvovakuutukset-esite

Opas ulkomailla sattuvan
liikennevahingon varalta

Liikennevakuutusehdot

Fenniakaskon vakuutusehdot

Tarkista vakuutusehtosi
Jos olet jo asiakkaamme, pyydämme sinua tutustumaan vakuutusehdotuksen yhteydessä saamaasi tuote-esitteeseen ja vakuutusehtoihin. Vakuutussopimuksesi ehdot voivat poiketa tällä sivulla julkaistuista ehdoista.

Tilaa Green Card

Tilaa Green Card, jos matkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Tilaa Green Card Oma Fennia -palvelussa.

Vahingon sattuessa

Fennian Autoapu 24h ja Fennian lasivahingot auttavat vahinkotilanteessa.

Toimintaohjeita vahinkotilanteisiin

 Tulosta