Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa liikenneonnettomuudessa aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Se on pakollinen vakuutus kaikille liikenteessä käytettäville ajoneuvoille.

Liikennevakuutus Fenniasta

  • Tarjoamme turvalliselle kuljettajalle maan parhaan, 83 %:n bonuksen, jonka voi saavuttaa nopeimmillaan neljässä vuodessa.
  • Jos olet vähintään 30-vuotias ja olet ajanut ilman vahinkoja, saat liikennevakuutukseen 64 % lähtöbonuksen.
  • Palkitsemme huolellisen kuljettajan: kun olet saavuttanut maksimibonuksen, saat heti bonusturvan, jonka ansiosta ensimmäinen liikennevahinko ei laske vakuutuksen bonuksia.
  • Saat saman liikennevakuutuksen bonuksen kaikkiin autoihisi.
  • Voit hyödyntää samaa bonusta autossa, pakettiautossa ja matkailuautossa. Moottoripyörillä on erillinen bonus ja oma taulukkonsa.

Oletko jo Fennian autovakuutusasiakas?

Jos olet jo Fennian autovakuutusasiakas, saat liikennevakuutuksen uudet edut käyttöösi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kuka tarvitsee liikennevakuutuksen?

Kaikilla liikenteessä käytettävillä moottoriajoneuvoilla ja perävaunuilla, myös rekisteröimättömillä, on oltava liikennevakuutus. Ajoneuvo pitää liikennevakuuttaa ja rekisteröidä seitsemän vuorokauden kuluttua ostohetkestä.

Liikennevakuutus vaaditaan myös, kun ajoneuvoa käytetään yksityisellä tiellä, pihalla tai maastossa.

Mitä liikennevakuutus korvaa?

Liikennevakuutus korvaa liikenneonnettomuudesta aiheutuneita henkilövahinkoja sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahinkoja. Se ei korvaa omalle ajoneuvolle tai siinä mukana olleelle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja.

Liikennevakuutuksen perusteella korvataan liikenneonnettomuudesta aiheutuneet

  • sairaanhoitokulut
  • muut henkilövahingosta aiheutuneet kulut ja menetykset (ansionmenetys, korvaus pysyvästä haitasta sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta)
  • syyttömän osapuolen ajoneuvon korjauskulut tai ajoneuvon lunastus
  • syyttömän osapuolen ajoneuvon seisonnasta aiheutunut menetys korjausajalta. Seisonta-ajalta korvataan liikennevahinkolautakunnan ohjeiden mukainen normikorvaus. Jos auto on tarpeellinen työssä, korvataan sijaisauton vuokrauskuluja lautakunnan ohjeiden mukaan.
  • syyttömän osapuolen muita omaisuusvahinkoja.

Liikennekäytöstäpoisto

Voit ilmoittaa ajoneuvollesi liikennekäytöstäpoiston, jolloin liikennevakuutuksen maksu hyvitetään koko poiston ajalta. Kaskovakuutuksen maksusta hyvitetään liikennekäytöstäpoiston ajalta muut paitsi ilkivalta-, palo-, varkaus-, oikeusturva- ja  lunastusturvavakuutukset.

Liikennekäytöstäpoisto tehdään aina toistaiseksi ja se tulee voimaan poistopäivästä. Tämän jälkeen ajoneuvo on käyttökiellossa. Liikennekäyttöönotto pitää tehdä ennen kuin ajoneuvo otetaan taas käyttöön.

Liikennekäytöstäpoisto on maksullinen ja liikennekäyttöönotto maksuton rekisteröintitapahtuma. Voit tehdä ne Oma Fennia -palvelussa tai Traficomin sähköisissä palveluissa.

Lisäturvaa kaskovakuutuksella

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Liikennevakuutuksen lisäksi ajoneuvolle kannattaa ottaa myös kaskovakuutuksemme, Fenniakasko.

Tietoa henkilö- ja pakettiautojen vakuutuksista

Tietoa moottoripyörän vakuutuksista

Vakuutusyhtiön vaihtaminen ja ajoneuvon rekisteröinti

Vakuutusyhtiön vaihtaminen onnistuu helposti Laske ja osta -palvelussamme. Ilmoitamme uuden vakuutustiedon suoraan ajoneuvorekisteriin eikä käyntiä katsastuskonttorilla tai irtisanomisilmoitusta edelliseen yhtiöön enää tarvita. Voit myös rekisteröidä ajoneuvon sähköisesti vakuutuksen ostamisen yhteydessä.

Liikennevakuutuslain uudistus

Liikennevakuutuslain uudistus vuoden 2017 alussa toi käytännön muutoksia liikennevakuuttamiseen.

Tietoa uuden lain tuomista muutoksista

Onko liikennevakuutus voimassa ulkomailla?

Liikennevakuutus on voimassa kansainväliseen Green Card -sopimukseen liittyneissä maissa. Jos matkustat autolla Pohjoismaiden ulkopuolelle, varaa mukaasi kansainvälinen todistus liikennevakuutuksen voimassaolosta (Green Card). Ulkomaille lähtiessäsi ota mukaan myös auton rekisteriotteen tekninen osa, jonka voit tilata maksutta Trafi.fi palvelusta tai hakea katsastuskonttorilta. 

Tilaa Green Card Oma Fennia -palvelussa

 Tulosta