Fennia-lehti

Fennia-lehti 1-2019

Fennia-lehti on vakuuttamisen ja riskienhallinnan asiantuntijalehti, joka tarjoaa lukijalle innostavia tarinoita sekä vinkkejä ja työkaluja yrityksen kehittämiseen, turvalliseen toimintaan ja yrittäjän hyvinvoinnin edistämiseen. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se jaetaan Fennia-konsernin ja työeläkeyhtiö Elon yrittäjä- ja yritysasiakkaille. Fennia-lehti tuotetaan yhteistyössä Elon kanssa.

Voit lukea uusimman lehden artikkeleja tällä sivulla. Vanhempien lehtien valikoidut jutut löydät teemoittain artikkeliarkistosta ja lehdet kokonaisuudessaan pdf-tiedostoina lehtiarkistosta.
 

Lue uusin lehti

Fennia-lehti 1/2019 (verkkolehti) Fennia-lehti 1/2019 (pdf)

 

Startup-yrittäjä koki kiitoradan ja laski kierroksia

Lauri Järvilehto

Filosofi ja sarjayrittäjä Lauri Järvilehto eli kolme vuotta startupin nousuja ja laskuja. Sitten hän päätti kertoa, mistä startup-elämässä on kyse hypen takana.

Lue artikkeli

Blogi: Oliko tämä tässä?

Michaela Motzkin-Niemi

Fennia Varanhoidon senior salkunhoitaja Michaela Motzkin-Niemi pohtii blogissaan spekulaatiota taantuman todennäköisyydestä.

Lue artikkeli

Järki karkaa, jos tunteita ei johda

Camilla Tuominen

Perinteisesti työpaikoilla keskitytään tiukkaan faktaan ja epämääräiset tunteet jätetään sivuun. Tulevaisuudessa yritysten kilpailukyky ja yksilöiden menestys riippuvat kuitenkin tunteiden ymmärtämisestä ja niiden johtamisesta, uskoo tunnevalmentaja Camilla Tuominen.

Lue artikkeli

Kansainvälistä kasvua revontulienloimussa

Pyha Paroni Oy

Matkailualalla menestyminen vaatii uudistumiskykyä ja herkkää korvaa asiakkaiden toiveille. Ekologiset ratkaisut ja kattoikkunoin varustetut revontulikodat ovat lomakeskus Pyhän Astelin valtteja, joihin myös ulkomainen asiakaskunta on ihastunut.

Lue artikkeli

Kauppaneuvos on yrittäjien asialla

Eero Lehti

Mikään ei ole niin yleishyödyllinen kuin yritys, joka tuottaa yhteiskuntaanpalkkatuloa, veroja ja osinkoja. Päättäjät tuntevat kuitenkin huonosti yritystoimintaa, ja päätöksiä sanelee kateus, sanoo kansanedustaja Eero Lehti.

Lue artikkeli

Veriarvot paljastavat paljon kehon hyvinvoinnista

Tero Era

Liikuntasuoritusten ja kehon hyvinvoinnin mittaaminen erilaisilla sovelluksilla ja älylaitteilla on jo pitkään ollut nouseva trendi. Viime vuoden lopulla lanseerattu Puhti Lab Oy:n palvelu vie mittaamisen vitamiinien, maksa-arvojen ja lipidien tasolle.

Lue artikkeli

Muuttuvan työelämän myrskynsilmässä

Noora Poussu, Anneli Holmberg ja Kirsi Mäkelä

Itseohjautuvat tiimit, ketterät toimintatavat ja ihmisläheisempi johtaminen. Kuulostaako tutulta? Vuodenvaihteessa aloittaneet Elon työhyvinvoinnin kehittämispäälliköt Anneli Holmberg, Noora Poussu ja Kirsi Mäkelä kertovat, mikä työelämässä on juuri nyt ajankohtaista.

Lue artikkeli

Toiminta jatkui tulipalosta huolimatta

Rautamo Oy Ab

Lattianpesulaitteen laturi aiheutti viime vuonna suurpalon alumiinivanteiden maahantuoja Rautamon varastohallissa. Kolme viikkoa tulipalosta yritys toimi jo 60-prosenttisesti.

Lue artikkeli

Vastuun jakaminen helpotti tulorekisteriin siirtymistä

Kirsi Juusela

Vuoden alussa otettiin käyttöön tulorekisteri: sähköinen tietokanta, joka sisältää kansallisella tasolla yksilöiden palkka- ja ansiotulotiedot. Sujuva siirtymä uuteen järjestelmään vaati tilitoimisto 1. Accountingilta selkeää sisäistä viestintää ja vastuun jakamista.

Lue artikkeli

Elämäntapana yrittäjyys

Lassaksen yrittäjäveljekset

Harva tekee samaa työtä 60 vuotta – yhdessä saman työkaverin kanssa. Närpiöläiset Lassaksen yrittäjäveljekset tulevat joka päivä töihin, vaikka eläkeikä tuli täyteen parikymmentä vuotta sitten.

Lue artikkeli

Mitä mieltä olet Fennia-lehdestä?

Ruusuja tai risuja, haluamme kuulla palautteesi kehittääksemme Fennia-lehteä entistä paremmaksi.

Toimituksen yhteystiedot.

Artikkeliarkisto

Fennia-lehden artikkeliarkistosta löydät lehtemme valikoidut jutut vuosien varrelta.

Lue lisää.

Lue koko lehti

Fennia-lehti 4/2018 (pdf)

Lehtiarkisto

 Tulosta