Fennia-lehti

Fennia-lehti 3-2018

Fennia-lehti on vakuuttamisen ja riskienhallinnan asiantuntijalehti, joka tarjoaa lukijalle innostavia tarinoita sekä vinkkejä ja työkaluja yrityksen kehittämiseen, turvalliseen toimintaan ja yrittäjän hyvinvoinnin edistämiseen. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se jaetaan Fennia-konsernin ja työeläkeyhtiö Elon yrittäjä- ja yritysasiakkaille. Fennia-lehti tuotetaan yhteistyössä Elon kanssa.

Voit lukea uusimman lehden artikkeleja tällä sivulla. Vanhempien lehtien valikoidut jutut löydät teemoittain artikkeliarkistosta ja lehdet kokonaisuudessaan pdf-tiedostoina lehtiarkistosta.
 

Lue uusin lehti

Fennia-lehti 3/2018 (verkkolehti) Fennia-lehti 3/2018 (pdf)

 

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot 2018

Yrittäjäpalkitut 2018

Valtakunnalliset yrittäjäpalkinnot jaettiin 51. kerran lauantaina 20.10.2018 Turussa järjestettyjen Yrittäjäpäivien yhteydessä. Tänä vuonna arvostettu palkinto jaettiin viidelle yritykselle, Beauty Hair Sirpa Mansnerille, Elcoline Groupille, Finnfoamille, Lyytille ja Nordic Business Groupille.

Lue artikkeli

Tuunaamalla työ paranee

Jari Hakanen

Ollakseen mielekästä työllä tulee olla suurempi tarkoitus kuin palkka tai omistajan saama voitto. Omaa työtä voi tuunata mielekkäämmäksi ja lisätä työn imua, sanoo tutkimusprofessori Jari Hakanen. 

Lue artikkeli

Geenitutkimusten uusi aikakausi on alkanut

Evogenom

Suomalainen bioteknologiayritys ja geenitestien pioneeri Evogenom syntyi yllättävien kohtaamisten kautta ja ponnistaa nyt kohti kasvua. Toimitusjohtaja ja pääomistaja Hannu Tolvanen uskoo menestyksen olevan kiinni sekä omasta palosta että oikeiden ihmisten kohtaamisesta. Tulevaisuudessa Evogenom tähtää koko Euroopan markkinajohtajaksi kuluttajille suunnattujengeenitutkimuksien saralla. 

Lue artikkeli

Karista kiire

Juhana Torkki

Kiire on yrittäjän arjessa enemmän sääntö kuin poikkeus. Harva tulee ajatelleeksi, että aika on arvokkainta, mitä meillä on antaa, sillä sitä ei saa mistään lisää. Antiikin filosofi Senecan ajatuksia suomeksi kääntänyt Juhana Torkki kertoo, kuinka tunnistat, tuhlaatko aikaasi turhuuksiin.

Lue artikkeli

Työhyvinvointi näkyy yrityksen tuloksessa

Päivi Savolainen

Elon työhyvinvoinnin kehittämispäällikkö Päivi Savolaisella on takanaan monipuolinen kokemus eri rooleissa yrittäjien ja yrittäjyyden parissa. Nykyään hän kehittää työhyvinvointia monenlaisissa yrityksissä muun muassa lean-filosofiaa hyödyntäen ja vaihtaa parhaat vinkkinsä ympäri Suomea sijaitsevan kollegaverkostonsa kesken. Savolaisen mielestä yritys menestyy juuri niin hyvin kuin sen työntekijät voivat.

Lue artikkeli

Hyvä riskienhallinta säästi hakkuriyrityksen tulipalolta

Flisap Oy

Metsäenergia-alan yritys Flisap on aina suhtautunut turvallisuuteen vakavasti. Viime keväänä Flisap sai muistutuksen siitä, miksi riskienhallintaan panostaminen kannattaa, kun hakkurikoneen moottoritila ylikuumeni ja aiheutti merkittävän tulipalovaaran.

Lue artikkeli

Voittamisen nälkä ajaa myös valmentajaa

Jukka Jalonen

Jukka Jalonen rakentaa Suomen jääkiekkojoukkuetta vahvan motivaation ja määriteltyjen roolien varaan. Kaksi MM-kultaa saavuttanut valmentaja sanoo itse nauttivansa arjen menestyksistä.

Lue artikkeli

Blogi: Rahavirtojen vuorovesi on muuttumassa tulvavuoksista luoteeksi

Aarni Pursiainen - Fennia Varainhoito Oy

Vietämme tänä syksynä finanssikriisin alun 10-vuotisjuhlia. Sijoitusmarkkinat ovat kokeneet tänä aikana ennätysmäisen arvonnousun. Oikeastaan kaikki omaisuuslajit kiinteistöistä arvopapereihin ovat nousseet uusiin ennätyksiin. Suurin syy arvonnousulle on ollut maailman keskuspankkien markkinoille laskema likviditeetti, kirjoittaa Fennia Varainhoidon arvopaperijohtaja Aarni Pursiainen blogissaan

Lue artikkeli

Mitä mieltä olet Fennia-lehdestä?

Ruusuja tai risuja, haluamme kuulla palautteesi kehittääksemme Fennia-lehteä entistä paremmaksi.

Toimituksen yhteystiedot.

Artikkeliarkisto

Fennia-lehden artikkeliarkistosta löydät lehtemme valikoidut jutut vuosien varrelta.

Lue lisää.

Lue koko lehti

Fennia-lehti 3/2018 (pdf)

Lehtiarkisto

 Tulosta