Varaudu syysmyrskyyn kiinnittämällä vene kunnolla

Varaudu syysmyrskyyn kiinnittämällä vene oikein

Syysmyrskyt kolhivat ja vahingoittavat veneitä ja irrottavat niitä laitureista joka vuosi. Kun vene kiinnitetään asianmukaisesti, vältytään monilta vahingoilta.

Huomioi nämä veneen kiinnityksessä

Veneen koko ja ominaisuudet määrittävät, millaisia kiinnitysvälineitä on viisainta käyttää. Vene kiinnitetään laituriin niin, ettei se pääse hakkaamaan laituria tai toisia veneitä vasten. Oleellista on käyttää riittävästi lepuuttajia. Laiturissa veneen keula tulisi kääntää tuulen suuntaan, koska vesi pääsee veneeseen helpoiten ahterin kautta.

Jos vene ei ole viikoittaisessa käytössä, tulisi käydä säännöllisesti tarkastamassa kiinnitykset sekä se, ettei veneeseen ole kertynyt vettä. Veneen kiinnitystä joutuu säätämään aika ajoin. Säätötarve vaihtelee huomattavasti laiturityypistä riippuen. Veden korkeuden vaihteluun on erityisesti syytä kiinnittää huomiota, kun kyseessä on kiinteä betonilaituri tai paalukiinnitys.

Miksi vene uppoaa myrskyssä laituriin?

Suurin osa niistä veneistä, jotka myydään itsetyhjentyvinä, ovat pääsääntöisesti ainoastaan sadevesityhjentyviä.
Sadevesityhjennysjärjestelmän tukkeutuminen aiheuttaa pahimmassa tapauksessa veneen uppoamisen laituriin tai satamaan. Tämän takia on tärkeää, että vene pidetään puhtaana ja tyhjennetään roskista, kuten puiden lehdistä yms. Automaattinen pilssipumppu on hyvä varuste, mutta siihen ei pidä luottaa liikaa. Syksyllä akkujen kunto on yleensä heikoimmillaan ja akkuvirran loppuessa automaattinen pilssipumppukaan ei toimi.

Jos vene ei ole säännöllisessä käytössä, kannattaa se nostaa talviteloille mahdollisimman ajoissa.

16.9.2015

 Tulosta