Turvallisesti talvilomalle

Talvilomalla moni suuntaa matkansa hiihtokeskuksiin Suomessa tai ulkomailla. Lomailetpa kotimaassa tai ulkomailla, kattava matkavakuutus on tärkeä turva vahinkojen varalle.

Matkavakuutus oman tarpeen mukaan

Kattavimman turvan tarjoaa matkavakuutus, johon sisältyy sekä matkustaja- että matkatavaravakuutus. Matkustajavakuutus korvaa matkan aikana alkaneen sairauden ja matkalla sattuneen tapaturman hoitokuluja sekä tarvittaessa sairaankuljetuksen kotimaahan. Matkustajavakuutus korvaa myös sairauden tai tapaturman vuoksi matkan peruuntumisesta tai keskeytymisestä aiheutuneita kuluja.

Matkatavaravakuutus turvaa matkatavarat esimerkiksi varkauden tai rikkoutumisen varalta. Matkatavaravakuutukseen sisältyy aina myös matkustajan vastuu- ja oikeusturvavakuutus.

Harvemmin matkustavalle järkevä vaihtoehto on määräaikainen matkavakuutus, joka on voimassa määrätyn ajan sekä ulkomailla että Suomessa. Usein matkustavan kannattaa ottaa jatkuva matkavakuutus, joka on edullisempi vaihtoehto silloin kun matkoja on useampi vuodessa tai matkat ovat pidempiä. Voit itse valita, onko jatkuva matkavakuutuksesi voimassa kaikilla matkoilla vai vain lomamatkoilla sekä sen, onko vakuutus voimassa vain ulkomaan matkoilla vai myös kotimaassa matkustettaessa.

Suojaa itsesi ja varusteesi rinteessä

Laskettelurinteessä paras turva on terve järki. Oman kunnon, taitojen ja sääolosuhteiden huomioimisella voi välttyä monelta onnettomuudelta.

Hiihtokeskukset edellyttävät rinnesääntöjen noudattamista ja suosittelevat turvallisuussyistä laskemista hoidetuilla rinnealueilla. Asianmukainen lasketteluvarustus on sekä turvallisuus- että mukavuustekijä, esimerkiksi hyvä ja oikean kokoinen kypärä suojaa niin kylmältä kuin päähän kohdistuvilta iskuiltakin.

Laskettelijoiden harmina ovat olleet viime aikoina lisääntyneet suksivarkaudet. Sukset varastetaan tyypillisesti rinneravintolan tai -kahvilan ulkopuolelta, mutta myös auton katolla lukitsematta oleva suksiboksi on varkaalle helppo kohde. Varkausriskiä voi pienentää kiinnittämällä sukset lukolla suksitelineeseen. Suksilukkoja saa urheiluliikkeistä ja myös monista rinnemyymälöistä.

Turvallisesti moottorikelkalla

Turvallisen kelkkailun peruslähtökohtia ovat ajoympäristön huomioiminen ja vaaratekijöiden, kuten liiallisen nopeuden, reitistön puutteellisuuden ja toisten maastossa liikkuvien tunnistaminen. Olennainen osa turvallista kelkkailua ovat myös asianmukaiset varusteet: suojakypärä, kunnollinen ajopuku heijastimineen, suojaavat kelkkakengät, kelkkailuun tarkoitetut ajokäsineet sekä jäällä ajaville naskalit ja lämpölakana.

Fennia on tuottanut yhteistyössä BRP Finland Oy:n ja Liikkuvan poliisin kanssa Turvallisesti kelkalla -videon, joka antaa vinkkejä turvalliseen kelkkailuun niin kuljettajalle kuin kyydissä olevallekin.

Turvallisesti kelkalla -video

Jos vahinko sattuu, on apu lähellä

Fennian asiakkaana saat nopeasti ja helposti apua vahingon sattuessa.

  • Sopimuslääkäriverkostomme tarjoaa asiantuntevia lääkäripalveluja ulkomailla. Vakavissa matkasairaus- tai -tapaturmatilanteissa voit ottaa yhteyttä Fennian matkahätäpalveluun.
  • Kotimaiset yhteistyökumppanimme tarjoavat nopeaa ja asiantuntevaa hoitoa silloin, kun matkasairaus- tai -tapaturma sattuu kotimaassa.
  • Fennian mobiilisivustolta, m.fennia.fi, löydät tiiviit toimintaohjeet ja tärkeimmät puhelinnumerot vahinkotilanteiden varalle.
  • Voit ilmoittaa tapahtuneesta vahingosta ja hakea korvausta sähköisesti, puhelimitse, postitse tai käymällä Fennian konttorissa. Korvauspalvelustamme saat asiantuntevaa ja nopeaa palvelua.

Lisätietoa matkavakuutuksesta

13.12.2012

 Tulosta