Tulorekisteriin ilmoitetuissa palkkatiedoissa virheitä – korjaa virheelliset tiedot viimeistään 16.3.

Käytämme tulorekisterin tietoja ansionmenetysten korvaamiseen työntekijälle sekä työnantajan vakuutusmaksun määrittelyyn. Hakiessamme tietoja olemme todenneet, että tulorekisteriin ilmoitetuissa tiedoissa on virheitä ja puutteita.

Palkkatietojen puuttuminen tulorekisteristä johtuu useimmiten siitä, että

  • palkkailmoituksen ammattiluokkatieto puuttuu
  • YEL-vakuutettujen yrittäjien palkkoja on ilmoitettu väärin, palkkoja ei ole suljettu pois Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppitiedolla
  • palkkoja on suljettu pois vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppitiedolla "Ei-vakuuttamisvelvollisuutta (työtapaturmavakuutus)".

Tarkista ja korjaa tulorekisterin tiedot viimeistään 16.3.

Tarkista, että olet antanut tiedot tulorekisterin ohjeiden mukaan. Varmista myös, että käyttämäsi palkkahallinnon ohjelmisto tukee työtapaturmavakuutukseen liittyvien tietojen ilmoittamista. Katso ohjeet.

Korjaa virheet tulorekisterin ohjeiden mukaan. Tiedot on korjattava 1.1.2019 alkaen ja samalla varmistettava, että tiedot ovat oikein myös tänä vuonna annetuissa palkkailmoituksissa. Katso korjausohjeet.

Verottajan ohjeen mukaan tiedot on korjattava viimeistään 16.3., jotta ne olisivat työntekijöiden esitäytetyillä veroilmoituksilla oikein. Tiedot voi korjata myös tämän jälkeen, mutta silloin virheellinen tai puutteellinen tieto on ehtinyt välittyä eteenpäin.

Huomaa, että jos olet antanut palkkatietoilmoituksen virheellisellä vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppitiedolla, tulorekisteriin annettu ilmoitus on mitätöitävä ja annettava uusi ilmoitus korjatuilla tiedoilla. Mitätöinti ja uusi ilmoitus tulee tehdä saman päivän aikana.

Lisätietoja

Jos tarvitset lisätietoa tietojen tarkistamiseen tai korjaamiseen, ole yhteydessä tulorekisterin asiakaspalveluun. Tulorekisterin asiakaspalvelu 029 497 550 palvelee arkisin klo 9–16.15. Chatissa osoitteessa tulorekisteri.fi saat tulorekisterin yleisneuvontaa.

6.3.2020

 Tulosta