Tiedossa harjakaiset tai taloyhtiön talkoot – Talkoovakuutus turvaa talkoolaiset

Tiedossa harjakaiset tai taloyhtiön talkoot?

Jos kutsut kavereita mökille harjakaisiin, tai jos taloyhtiössänne luotetaan talkoohenkeen useamman kerran vuodessa, voi talkoovakuutuksen ottaminen olla paikallaan.

Talkoiden järjestämisessä ennakointi on kaikki kaikessa. Jos edessä on talkoot pihapiirissä tai mökillä, kannattaa talkootyöläisille varata paitsi sopivat työvälineet ja suojakäsineet, myös virvoketta ja purtavaa. Kunnollisten varusteiden ja eväiden avulla talkooväki jaksaa paremmin, ja työt sujuvat sukkelaan.

Kun suunnittelet talkoiden järjestämistä, kannattaa harkita, että ottaisit palkatonta talkootyötä tekeville henkilöille talkoovakuutuksen. Vakuutus tuo mielenrauhaa ja voit hyvillä mielin kutsua kaverit töihin, sillä tiedät, että jos sattuu tapaturma, vakuutuksen ansiosta kaveri pääsee nopeasti hoitoon. Talkoovakuutuksella vakuutettu voi käyttää FenniaHoitajan palveluita tapaturman sattuessa, joten apua saa puhelimitse heti vahingon satuttua.

Tiedä ainakin nämä talkoovakuutuksesta

  • Talkoovakuutuksen voi ottaa yhdistys tai yksilö. Taloyhtiö tai seura voi ottaa talkoovakuutuksen talkootyötä tekeville siinä missä yksityishenkilökin.
  • Talkoovakuutuksessa ei ole omavastuuta. Jos talkoissa sattuu tapaturma, talkoovakuutus korvaa hoitokulut, eikä sinulle jää omavastuuta maksettavaksi.
  • Talkoovakuutukseen sisältyy korvaus pysyvästä haitasta. Jos käy niin huonosti, että talkoista sattuvasta vahingosta koituu pysyvä haitta tai tapaturmainen kuolema, talkoovakuutukseen sisältyy korvaus niistä.
  • Talkoovakuutus ei koske perhettä. Talkoovakuutuksella voi vakuuttaa palkatonta talkootyötä tekevät henkilöt, mutta se ei koske vakuutuksenottajaa tai samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä. Perheenjäsenet voi turvata tapaturmavakuutuksella.
  • Talkoovakuutus on määräaikainen. Talkoovakuutus on voimassa talkoiden ajan. Jos taloyhtiö järjestää vuodessa useita talkoita, voi talkoovakuutuksen ottaa kerralla vuodeksi, jolloin se kattaa kaikki vuoden aikana järjestettävät talkoot.
  • Talkoovakuutus ei koske palkkatyötä. Jos työstä maksetaan palkkio, ei kyseessä ole vastikkeeton työ eli talkootyö. Jos esimerkiksi junioriseuraa pyydetään tekemään pihan kunnostustöitä pientä palkkiota vastaan, ei talkoovakuutus ole voimassa.

Edessä talkoot? Tutustu talkoovakuutukseen ja ota yhteyttä! 

16.9.2019

 Tulosta