Tapaturmapäivä 13.1.2017: Hidasta hetkeksi tahtia

Tapaturmapäivä 13.1.2017

Perjantaina 13. tammikuuta järjestettävän Tapaturmapäivän teemana on hopulle loppu ja kampanja kiinnittää jälleen huomion kiireeseen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin. Kampanjassa muistutetaan kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntyyn niin kotona, töissä kuin liikenteessä. Samalla Tapaturmapäivä kannustaa jokaista hidastamaan hetkeksi tahtia.

Tapaturmia ehkäistään yhteistyöllä

Suomessa sattuu vuosittain yli miljoona tapaturmaa. Vuonna 2014 tapaturman seurauksena kuoli Suomessa yhteensä 2 476 ihmistä. Yleisin kuolemaan johtanut tapaturma oli kaatuminen tai putoaminen. Tapaturmiin ja niiden ehkäisyyn on syytä kiinnittää huomiota.

Mikä on Tapaturmapäivä?

Tapaturmapäivää on vietetty jo vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Tavoitteena on kiinnittää huomiota keinoihin, joilla voidaan välttää arkisia vaaratilanteita ja vähentää tapaturmia. Tapaturmapäivä järjestetään useiden tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyönä. Mukana ovat muun muassa Finanssialan Keskusliitto, Tapaturmavakuutuskeskus, Työterveyslaitos ja Liikenneturva.

Tapaturmapäivän sivuilla voit katsoa videot kodin turvallisuudesta, liikenne- ja työturvallisuudesta sekä testata kiireen tasosi Hoppubarometrillä.

Tapaturmapäivä näkyy vahvasti myös sosiaalisessa mediassa.

Tapaturmapäivä.fi

Tapaturmapäivä Facebookissa 

Tapaturmapäivä Twitterissä 

13.1.2017

 Tulosta