Pieni kolhu – iso vaiva?

Aamuruuhka. Matelet autojonossa, sata asiaa mielessä, puhelin piippaa, katseesi kääntyy penkillä olevaan puhelimeen ja pam, ajat edessä ajavan perään. Jupiset itseksesi pari rumaa sanaa, ajat tien sivuun, nouset autosta ja huomaat, että onneksi kummallekaan osapuolelle ei käynyt pahemmin. Vähän naarmuuntunutta pintaa ja oikaistavaa peltiä, mutta ei ihmisvaurioita.

Alat kelata päässäsi listaa. Tästä pitää tehdä ilmoitus vakuutusyhtiöön, etsiä korjaamo, viedä auto sinne, ja hei, miten kulkeminen sitten? Miten menen töihin, miten vien lapset harrastuksiin? Kauanko auto on pajalla? Paljonko minulta yrittäjänä menee laskutettavaa työaikaa kaikkeen tähän ylimääräiseen selvittelyyn? Huomion herpaantuminen sekunniksi kävi kalliiksi, monella tapaa.

Jos varovaisuudesta huolimatta käy näin, voit välttää paljon vaivaa, kun hyödynnät kaskovakuutukseesi kuuluvaa Fennian Autoapu 24h -palvelua. Se auttaa varaamaan ajan korjaamoon, auttaa matkan jatkamisessa ja tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Tutustu palveluun

Kolme vinkkiä turvallisempaan autoiluun

Parasta on tietenkin yrittää välttää kolhut etukäteen, tässä kolme vinkkiä turvallisempaan autoiluun.

1. Älä someta autossa. Useamman asian tekeminen samaan aikaan tuntuu toimivalta, mutta ei oikeasti ole sitä. Aivot eivät pidä moniajosta.

2. Pidä sinnikkäästi turvaväli, myös kaupungissa. On helpompi ennakoida, kun ympäristön näkee edes hieman kauempaa, silloin jää aikaa reagoida.

3. Kerää askeleita. Miksi pysäköidä ovea lähinnä olevaan ruutuun, jos siinä on ahtainta tai eniten liikennettä? Pysäköi hieman väljempään paikkaan, vältät pikkukolhut ja kartutat samalla terveellisiä askeleita päivääsi.

 

3.12.2018

 Tulosta