Parma Oy:n Ruskon elementtitehdas työturvallisuuskilpailun voittoon

Betoniteollisuuden vuoden 2017 työturvallisuuskilpailun voittajaksi on valittu Parma Oy:n Ruskon elementtitehdas. Voittaja sai Fennian lahjoittaman 5 000 euron rahapalkinnon ja kultaisen suojakypärän.

Parma Oy:n Ruskon tehtaan nosti kovatasoisen kärkikolmikon joukosta voittoon tehtaalla vallitseva poikkeuksellisen vahva aktiivisen ja jatkuvan parantamisen henki, toteaa kilpailun tuomaristoon kuuluva Etelä‐Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun ylitarkastaja Keijo Päivärinta.

– Tehtaalla valmistetaan ontelolaattoja ja runkoelementtejä, joista erityisesti jälkimmäiset ovat työturvallisuuden ja ergonomian kannalta haastavia tuotteita, Päivärinta jatkaa.

– Voittajaksi valitun tehtaan turvallisuustaso on ollut jo pidempään valtakunnan kärkitasoa, kuten Parman tehtailla laajemminkin. Kaikki 10 tehdastamme olivat mukana kilpailussa ja olen todella iloinen, että peräti yhdeksän niistä on 13 parhaan sakissa. Lisäksi tytäryhtiömme Rajavillen molemmat tehtaat mahtuivat kärkikymmenikköön, toteaa Parma Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Viljanen.

– Betoniteollisuuden jo yhdeksättä kertaa järjestetyssä valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa finalistijoukko oli jälleen kerran entistäkin korkeatasoisempi ja voittajan valinta siten hankalampaa. On kuitenkin mahtavaa todeta turvallisuustason ja ‐kulttuurin menevän jatkuvasti eteenpäin, toteaa kilpailun tuomariston vetäjä, toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä.

Kilpailun loppusuoralle niin ikään yltäneet Rudus Oy:n Rauman valmisbetonitehdas sekä Rudus Oy:n Tampereen Oulun betonituotetehdas edustivat molemmat myös erittäin korkeaa työturvallisuuden tasoa.

– Nämä parhaat tehtaat jälleen osoittivat, että nolla tapaturmaa on aivan saavutettavissa oleva tavoite kaikille muillekin tehtaille, korostaa kilpailun tuomaristoon kuuluva Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi.

Kokonais‐ ja osakilpailuvoittajien lisäksi kilpailussa palkittiin kunniakirjoin myös turvallisuustasoansa eniten viime vuodesta parantaneet tehtaat. Nämä löytyivät tällä kertaa kaikki Lujabetoni Oy:stä: elementtisarjassa parhaaksi parantajaksi ylsi Siilinjärven maatalouselementtitehdas, tuotetehtaiden sarjassa Siilinjärven ratapölkky‐ ja ontelolaattatehdas sekä valmisbetonitehtaiden sarjassa Tampereen valmisbetonitehdas.

Kokonaiskilpailun voittaja palkitaan kultaisella kypärällä ja Fennian lahjoittamalla 5 000 € rahapalkinnolla käytettäväksi voittajatehtaan työturvallisuustyöhön.

Vuodesta 2009 alkaen järjestetyn työturvallisuuskilpailun tavoitteena on ollut yritysten työturvallisuustyön motivaation kohottaminen, hyväksi todettujen turvallisuuskäytäntöjen levittäminen ja yritysten turvallisuudesta vastaavien henkilöiden kannustaminen. Kilpailu liittyy oleellisena osana RT:n ”Nolla tapaturmaa 2020” ‐tavoitteeseen.

8.6.2018

 Tulosta