Paloturvallisuusviikko 2017: Kun hätä on suurin, sinä pelastat

Viime vuonna suomalaisissa kodeissa syttyi lähes 3000 tulipaloa aiheuttaen 80 palokuolemaa sekä suuria aineellisia ja terveydellisiä vahinkoja.

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja. Tänä vuonna Paloturvallisuusviikkoa vietetään 25.11.-1.12. ja sen pääviesti on Sinä pelastat. Kampanjalla halutaan kertoa, että tulipalosta selviytyminen on ensisijaisesti jokaisen omissa käsissä. Esimerkiksi tulipalon syttyessä oikea toiminta ensimmäisten minuuttien aikana ratkaisee: vain harvoin palokunta ehtii paikalle niin ajoissa, että ihmisten pelastaminen palavasta talosta olisi enää mahdollista.

Paloturvallisuusviikon tapahtumia ovat koko perheen Päivä Paloasemalla -tapahtuma lauantaina 25.11. sekä Palovaroitinpäivä perjantaina 1.12. Päivä Paloasemalla -tapahtumassa pääsee tutustumaan palokunnan toimintaan ja oppimaan paloturvallisuustaitoja 364 paloasemalla ympäri Suomen. Palovaroitinpäivä muistuttaa varoittimien tärkeydestä tulipalojen ehkäisyssä: Se on paitsi lakisääteinen, myös edullinen ja helppo tapa turvata omaisuutta ja ihmishenkiä.

Osallistu sinäkin Paloturvallisuusviikkoon laittamalla paloturvallisuuden perusasiat kuntoon niin kotona, työpaikalla, koulussa kuin taloyhtiössäkin!

Lisätietoa Päivä Paloasemalla -tapahtumasta sekä tietoa tulipalojen ehkäisystä löytyy Paloturvallisuusviikon sivuilta.

www.paloturvallisuusviikko.fi

24.11.2017

 Tulosta