Näin lähdet stressittömästi lomalle – muista nämä 7 asiaa ennen matkaa

Muista nämä 7 asiaa ennen matkaa

Kokosimme 7 kohdan muistilistan, joka kannattaa käydä läpi ennen matkalle lähtöä. Kun hoidat matkavakuutuksen ja muut listan kohdat kuntoon ennen lähtöselvitystä, voit keskittyä nauttimaan lomastasi!

Muista nämä 7 asiaa ennen matkaa

1. Matkustusasiakirjat

Selvitä hyvissä ajoin, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset matkallesi. Tarkista, että passisi on voimassa ja hae viisumi ja sähköinen matkustuslupa (ESTA/ETA) etukäteen. Kaikista matkustusasiakirjoista on hyvä ottaa varuilta myös kopiot.

2. Matkavakuutus

Osta matkallesi matkavakuutus. Jos reissaat vähintään kolmesti vuodessa, suosittelemme jatkuvaa matkavakuutusta. Pidä matkavakuutuskortti aina mukana matkalla ja lataa sähköinen matkavakuutuskortti myös puhelimeesi. Tiesithän, että Fennian perheen yhteiseen matkavakuutukseen kuuluvat kaikki perheenjäsenesi?

3. Lääkkeet ja rokotukset

Tarkista, mitä rokotuksia kohdemaahan suositellaan ja päivitä tarvittaessa rokotuksesi. Jos otat matkaan lääkkeitä, pakkaa lääkkeet ja mahdolliset reseptit käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan. Tilaa eurooppalainen sairaanhoitokortti hyvissä ajoin ja ota se mukaan matkalle. Osaathan toimia, jos matkalla sattuu jotain?

4. Tärkeät puhelinnumerot

Tallenna puhelimeesi läheisesi yhteystiedon eteen kansainvälinen ICE-merkintä (in case of emergency) hätätilanteiden varalle. Ota talteen tärkeimmät yhteystiedot, kuten numerot, joihin voit ilmoittaa, jos luottokorttisi tai puhelimesi katoaa tai varastetaan

5. Matkustustiedote ja matkustusilmoitus

Tutustu kohdemaasi ajankohtaisiin matkalla huomioitaviin asioihin ulkoministeriön matkustustiedotteesta ja kerro ulkoministeriölle matkustusilmoituksella missä reissaat. Pidäthän myös läheisesi kartalla liikkeistäsi!

6. Pakkaa

Katso matkakohteesi sääennuste ja mieti mitä ja miten pakkaat – matkatavaroiden koko- ja painorajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Merkitse laukkuihin nimi- ja osoitetietosi. Pakkaa käsimatkatavaroihin arvokkaimmat esineet sekä yhden päivän selviytymispakkaus: hammasharja, laturi ja vaihtovaatekerta pelastavat loman alun, jos ruumaan mennyt laukku ei saavu heti perille. Selvitä myös, onko sinun syytä varata kohdemaan valuuttaa mukaan.

7. Koti kuntoon

Keskeytä postinjakelu, jos lähdet pitkälle matkalle. Irrota sähkölaitteiden pistokkeet seinästä ja tyhjennä jääkaappi pilaantuvista ruoka-aineista. Laita lähtiessäsi ulko-ovi varmuuslukkoon.

Varaa riittävästi aikaa siirtymisiin ja aikaerosta toipumiseen - kiireessä ja väsyneenä vahinkoja sattuu helpommin. Kun tiedät, että kaikki on kunnossa, voit virittäytyä lomatunnelmaan ajoissa ja keskittyä nauttimaan lomastasi!

 

Tutustu Fennian matkavakuutuksiin

Laske hinta matkavakuutuksellesi

Osta matkavakuutus verkosta

31.5.2018

 Tulosta