Merkityksellistä arkkitehtuurityötä asiakaskokemus edellä

Merkityksellistä arkkitehtuurityötä asiakaskokemus edellä

Visiomme on tarjota asiakkaillemme ei enempää tai vähempää kuin paras asiakaskokemus. Tavoitteen saavuttaminen vaatii kuitenkin vielä paljon tekemistä muun muassa järjestelmiemme osalta. Siksi olemme perustamassa kokonaan uutta IT:n ja liiketoiminnan linkittävää, arkkitehtuurin kehittämisestä vastaavaa toimintoa.

Järjestelmiin luvassa merkittäviä uudistuksia seuraavan viiden vuoden aikana

Saimme uuden tietohallintojohtajan viime vuoden keväällä, kun Petteri Miinalainen otti vastaan haasteen Fennian tietohallinnon uudistamisesta. 

Miinalaisen mukaan digitalisaatio asettaa meille samat haasteet kuin kilpailijoillemme, mutta koska olemme moneen kilpailijaamme verrattuna pieni toimija, meillä on vähemmän resursseja käytettävissämme niiden ratkomiseksi.

 Haluamme keksiä keinoja, joilla pääsemme määränpäähän nopeammin ja fiksummin kuin muut. Tarvitsemme ennakkoluulottomasti, bisneslähtöisesti ja innovatiivisesti ajattelevia arkkitehtejä viemään tätä muutosta eteenpäin, Miinalainen kuvaa tilannetta.

Vakuutusalan digitalisoitumisen lisäksi asiakkaiden odotukset vauhdittavat muutosta, sillä ihmiset ovat jo tottuneet hoitamaan asiansa itsenäisesti verkossa. Meillä on kuitenkin vielä matkaa siihen, että pystymme tarjoamaan tavoittelemamme asiakaskokemuksen kaikissa asiakkaille tärkeissä kanavissa.

– Järjestelmäympäristömme kaipaa merkittäviä muutoksia, jotta voimme täyttää asiakkaidemme odotukset. Meidän onkin uudistettava järjestelmiämme seuraavan viiden vuoden aikana enemmän kuin viimeisten viidentoista vuoden aikana, Miinalainen summaa lähivuosien haasteita.

Uudella arkkitehtuuritoiminnolla vastataan tulevaisuuden haasteisiin

– Olemme perustamassa kehitystyön tueksi uutta toimintoa, jonka tavoitteena on luotsata yrityksemme arkkitehtuuria kustannustehokkaampaan ja paremmin liiketoimintatavoitteitamme palvelevaan suuntaan, kertoo Miinalainen.

Kehitystyön seuraava vaihe on tunnistaa ja valita osa-alueet, joihin meidän on kaikkein tärkeintä panostaa ja joissa haluamme erottua.

– Räätälöinti ja vaativa sovelluskehitys keskitetään strategisiin alueisiin ja pakettisoftan sekä pilvipalveluiden avulla ratkaistaan valtaosa ICT:n tarpeista. Arkkitehtuurilla on kriittinen rooli teknologiavalinnoissa, jotta kehityspanostuksilla saavutetaan suurimmat hyödyt suhteessa elinkaarikustannuksiin, Miinalainen jatkaa.

Rupeamassa riittää työsarkaa ja haasteita tekijöille, joille on luontevaa työskennellä pitkäjänteisesti suurten kokonaisuuksien kehittämisen ja edistämisen parissa. Välitön tarve meillä on kokonaisarkkitehdeille, mutta työtä tulee riittämään myös esimerkiksi ratkaisu-, sovellus-, integraatio-, pilvi- ja infra-arkkitehtuureiden alueilla.

– Tarvitsemme mukaan osaajia moninaisiin arkkitehtuureihin ja kehittämiseen liittyviin tehtäviin erilaisilla taustoilla, kertoo uutta tiimiä kokoava johtaja Marko Piippo.

Uusi toiminto kaipaa tekijöitä - oletko sinä etsimämme arkkitehti?

Perustettava arkkitehtuuritoiminto tarjoaa tilaisuuden ennakkoluulottomasti ajattelevalle arkkitehdille. Meillä voit päästä avainpeluriksi merkittävään kokonaisjärjestelmäuudistukseen.

Emme hae ideaalimaailmaa rakentelevia taivaanrannanmaalareita, vaan pragmaattisia ongelmanratkaisijoita, jotka suhtautuvat kunnianhimoisesti asioiden eteenpäin viemiseen. 

– Uudet arkkitehtimme tulevat työskentelemään tiiviisti yhdessä eri tahojen kanssa, joten odotamme, että viestit sujuvasti erilaisille kohderyhmille sopivalla tavalla, Piippo kuvailee.

Piippo pitää rekrytoitavien intoa jatkuvaan uuden opiskeluun sekä ratkaisuhakuista ja pitkäjänteistä suhtautumista haasteelliseen työhön erittäin tärkeinä ominaisuuksina. Rekrytoitavilla arkkitehdeillä on edessään pitkä ja vaiheikas, mutta mahdollisuuksia täynnä oleva tie. 

– Meillä et ole vain koneiston ratas, vaan pääset hyödyntämään uudessa tiimissä omia vahvuuksiasi ja luomaan itsellesi omannäköisesi työnkuvan merkittävän muutoksen tekijänä, Piippo kuvaa uuden toiminnon tarjoamia mahdollisuuksia.

Kiinnostuitko arkkitehdin työstä Fenniassa tai tiedätkö jonkun tehtävään sopivan henkilön?
Tutustu avoimiin työpaikkoihin tai vinkkaa rekrystä kaverille!

22.3.2019

 Tulosta