Mehiläinen on tehnyt ostotarjouksen Pihlajalinnan kaikista osakkeista

Fennia on sitoutunut myymään oman osakekantansa Pihlajalinnasta Mehiläiselle.

Mehiläinen Oy on tehnyt 5.11.2019 julkisen ostotarjouksen Pihlajalinna Oyj:n koko osakekannasta.

Pihlajalinnan hallitus on suosittanut ostotarjouksen hyväksymistä ja yhtiön suurimmat osakkeenomistajat ovat ilmaisseet hyväksyvänsä tarjouksen. Kaupan toteutuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Kilpailuviranomaisen käsittely vie aikaa, ja sen arvioidaan kestävän ensi kesään asti.

Nyt julkaistulla ostotarjouksella ei ole asiakkaille välittömiä vaikutuksia, sillä ennen kaupan mahdollista toteutumista Pihlajalinna ja Mehiläinen jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä.

Kaupan hyödyt terveydenhuollon asiakkaille

Mehiläinen tavoittelee Pihlajalinnan ostamisella hyötyjä kummankin yhtiön asiakkaille. Yhtiöiden palvelut ja toimipaikat täydentävät toisiaan, ja yhdessä ne pystyvät tarjoamaan asiakkailleen nykyistä laajemman palveluvalikoiman ja kattavamman palveluverkoston koko Suomessa.

Useilla paikkakunnilla asiakkaiden palveluvalikoima laajenee, erikoislääkäritarjonta kasvaa ja aukioloajat pitenevät.

Fennia myy oman Pihlajalinnan osakekantansa Mehiläiselle

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia omistaa 8,84 prosenttia ja Vakuutusyhtiö Henki-Fennia 1,19 prosenttia Pihlajalinnan osakekannasta. Fennia myy 10,03 prosentin omistuksensa Pihlajalinnasta kokonaisuudessaan Mehiläiselle.

Mehiläinen tähtää yrityskaupalla siihen, että se on jatkossa vakuutusyhtiöille entistä laadukkaampi ja vaikuttavampi kumppani. Kaupan toteutuessa Fennian käytössä on laajempi palveluverkosto, kattavammat aukioloajat ja erikoislääkäripalvelut sekä laajemmat resurssit palveluiden kehittämiseen.

Pihlajalinna toimii tällä hetkellä Fennian yhteistyökumppanina ja tuottaa FenniaHoitaja-palvelua sekä vahinkoasiakkaille tuotettuja terveyspalveluja. Kaupan toteutuessa FenniaHoitaja-yhteistyötä on tarkoitus jatkaa Mehiläisen kanssa.

– Asiakkaamme ovat olleet erittäin tyytyväisiä Pihlajalinnan palveluihin sekä yhdessä kehittämäämme FenniaHoitaja-konseptiin. Jos kauppa toteutuu, pystymme tarjoamaan palveluja vahinkovakuutusasiakkaillemme nykyistä kattavammin koko Suomessa. Uskon, että asiakkaamme arvostavat palveluvalikoiman ja -verkoston laajentumista, sanoo konsernijohtaja Antti Kuljukka.

Lisätietoja:
Konsernijohtaja Antti Kuljukka, puh. 040 8400 066
Johtaja, markkinointi, asiakaskokemus ja viestintä, Hanna Länsivuori, puh. 0400 372 123

Mehiläinen lyhyesti

Mehiläinen on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa, joka tarjoaa laadukkaat, kokonaisvaltaiset palvelut nopeasti ja sujuvasti yksityis-, yritys- ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen hoitaa, hoivaa ja huolehtii vuosittain yli 1,2 miljoonasta asiakkaasta. Mehiläisen yli 440 toimipisteessä palveluita tuottaa yhteensä yli 18 800 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. Mehiläinen on nopeasti kasvava ja kehittyvä suunnannäyttäjä alallaan, joka panostaa digipalveluiden kehitystyön lisäksi vahvasti hoidon vaikuttavuuteen ja laatuun kaikilla liiketoiminta-alueillaan.

Pihlajalinna lyhyesti

Pihlajalinna on yksi Suomen johtavista yksityisistä sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden tuottajista. Yhtiö palvelee yksityishenkilöitä, yrityksiä, vakuutusyhtiöitä ja julkisyhteisöjä, kuten kuntia ja sairaanhoitopiirejä. Pihlajalinna tuottaa muun muassa lääkärivastaanottopalveluita, erikoissairaanhoitoa, päivystyspalveluita, monipuolisia kirurgisia palveluita, työterveyshuoltoa, hammashoitoa ja hyvinvointipalveluja. Lisäksi yhtiö tarjoaa julkisyhteisöille innovatiivisia sosiaali- ja terveydenhuoltomalleja.
 

5.11.2019

 Tulosta