Lepoa, laatua ja liiketoimintaa – yrittäjän hyvinvointi näkyy yritystoiminnassa

Onko mahdollista pitää sekä omasta että yrityksen hyvinvoinnista huolta samaan aikaan?

Viihdealan konkariyrittäjä Lasse Norres, 67, ja perheyrityksen kasvuun kirittänyt Elina Illukka, 38, ovat yrittäjinä kuin yö ja päivä. Norres on ikänsä ollut yksinyrittäjä, Illukka puolestaan on yrittäjäuransa alusta asti työllistänyt useamman ihmisen. Siinä missä Norreksen työ vie häntä ympäri Suomea ja painottuu iltoihin, Illukalla on kiinteä toimipiste ja firmalla selkeät aukioloajat.

Norresta ja Illukkaa yhdistää kuitenkin yksi merkittävä tekijä. He ovat kumpikin yrittäjäuransa aikana oppineet kantapään kautta, mikä merkitys hyvinvoinnilla on yrityksen menestykselle.

Lasse Norres

Oppi 1: Omasta tärkeysjärjestyksestä kannattaa pitää kiinni

Vuonna 1985, kun Lasse Norres perusti viihde-ja musiikkialan yrityksensä ja vastasi muun muassa Dingo-yhtyeen manageroinnista, uutisotsikoissa ei juuri puhuttu työhyvinvoinnista tai uupumisesta.

– Ei silloin ollut tietoakaan siitä, että yritys tukisi työntekijöiden harrastamista tai hyvinvointia. Silloin vaan puskettiin töitä. Tietoisuus hyvinvoinnin tärkeydestä on sittemmin kasvanut paljon, Norres toteaa.

Nuorena yrittäjänä Norres ehti painaa pitkää päivää, viikonloppuja ja öitä pari vuotta. Sitten vanha työnantaja, Fazer musiikki, otti yhteyttä ja teki tarjouksen, josta Norres ei voinut kieltäytyä. Oma yritys jäi hyllylle, kunnes vuonna 1998 Norres nosti kytkintä ja hyppäsi jälleen omien siipiensä varaan.

– Olen toiminut lähes 30 vuotta yrittäjänä, omin päin. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on usein jäänyt taka-alalle, eikä yrittäjävuosien kertyminen ole sitä muuttanut. Sen on tehnyt perhe.

Norres on ymmärtänyt, että voi pitää huolta perheestään vain, jos pitää ensin huolta omasta itsestään. Työeläkkeellä pari vuotta ollut yrittäjä tekee yhä töitä tasaiseen tahtiin ja huolehtii tälläkin hetkellä esimerkiksi Matin ja Tepon, Tarja Turusen sekä Markku Aron keikkojen ja kiertueiden medianäkyvyydestä, mutta enää hän ei juokse palaverista toiseen. Stressi ja ylikuormitus ovat opettaneet vuosien aikana priorisoinnista yhtä ja toista.

– Nuorempana sitä yritti tehdä montaa asiaa yhtä aikaa ja ahnehti töitä minkä ehti. Nykyisin en juokse turhissa kokouksissa tai yritä hoitaa montaa projektia saman päivän aikana. On tärkeää pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja ymmärtää, mikä on itselle tärkeää.

Asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen on päällimmäisenä mielessä myös eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy:n yrittäjällä Elina Illukalla, kun aiheena on hyvinvoinnista huolehtiminen.

Elina Illukka

Oppi 2: Tunnista, milloin on oikea hetki levätä ja puskea eteenpäin

Elina Illukka oli vain kahden päivän ikäinen kun hänen vanhempansa avasivat eläinlääkäriasema Pet-Vet Oy:n vuonna 1981. Yritys ja Illukka ovat kasvaneet rinta rinnan. Teini-iässä Illukka työskenteli yrityksessä avustavissa tehtävissä. Hankittuaan eläinlääkärin pätevyyden hänestä tuli yksi yrityksen eläinlääkäreistä. Neljä vuotta opinnoista valmistumisen jälkeen Illukka osti yrityksen vanhemmiltaan.

– Olen aina ollut yrittäjähenkinen ja halunnut olla yrittäjä. Parhaat lähtökohdat tämän yrityksen jatkamiseen sain kouluttautumalla eläinlääkäriksi, joten tein sen. Teen yhä eläinlääkärin työtä yrityksessäni, Illukka kertoo.

Eläinlääkäriaseman arki on hektistä ja vaatii lääkäreiltä ja hoitajilta tarkkuutta ja läsnäoloa. Työhön kuuluvat vahvat tunteet, asiakkaiden kohtaaminen ja tarkkuutta vaativat työtehtävät kuormittavat helposti.

–  Yrittäjänä pystyn vaikuttamaan omaan työaikaani ja pitämään vapaata, kun tarve vaatii. Olen myös tarkka työntekijöideni hyvinvoinnista. Jos huomaan, että joku on kuormittunut, käsken henkilön vapaalle.

Ennen yrittäjävuosia burnoutin kokenut Illukka on aina pitänyt hyvinvointia tärkeänä, mutta myöntää, että yrityksen alkuvuosina siitä huolehtimiseen oli harvoin aikaa.

– Kyllä ensimmäiset pari vuotta yrityksen perustamisen jälkeen menevät siinä, että painetaan niska limassa töitä. Kalenteriin kannattaa merkitä, että jos tavoitteet on kolmen vuoden päästä saavutettu, sitä juhlistetaan jollain hyvinvointiteolla.

Oppi 3: Arvosta omaa mielenrauhaa ja hyvinvointiasi

Sekä Norres että Illukka peräänkuuluttavat oman hyvinvoinnin merkitystä yrityksen hyvinvoinnille. Jos on paljon stressiä ja mielessä pyörivät pesemättömät pyykit tai taloushuolet, se näkyy myös työn jäljessä.

– Teen koko ajan töitä ihmisten kanssa, joiden leipä on kiinni siitä, miten hyvin minä teen työni. Jos artistin kiertue ei ole esillä mediassa, vaikutukset näkyvät nopeasti lippukassassa ja artistien tuloissa. Siinä menettää yöunet nopeasti, jos ei pysty tekemään sitä, mitä pyydetään. Mitä paremmassa kunnossa itse on, sitä paremmin voi hoitaa työnsä, Norres pohtii.

– Jos omat asiat eivät ole kunnossa, ei työssä jaksa kohdata asiakkaiden haasteita niin aidosti, kuin tarve vaatii. Palautuminen on todella tärkeää jaksamisen kannalta. Koko elämää ei voi omistaa työnteolle, Illukka toteaa.

Illukka itse palautuu parhaiten hevostallilla. Hän pitää tärkeänä, että kalenterissa on myös aikatauluttamatonta aikaa. Jos rentoutumisen hetket on ajoitettu tiukkaan, sekin voi aiheuttaa stressiä.

– Minulla on alle vuoden ikäinen lapsi ja vanhempainvapaa on jo päättynyt, mutta tein aikoinaan tarkoituksella sijaiselleni sopimuksen muutaman kuukauden pidemmälle. Näin minulla ei ole mahdollisuutta palata töihin, vaan on pakko levätä. Joskus täytyy pistää itselle käsijarru päälle.

Norreksen ykkösvinkki mielenrauhan säilyttämiseen aloitteleville yrittäjille on kirjanpitäjän hankkiminen.

– Mikään ei ole yhtä stressaavaa kuin taloudelliset paineet. Oman mielenrauhan säilyttäminen on oman terveyden kannalta olennaista. Jos ei ymmärrä taloudesta paljoa, kannattaa hankkia hyvä kirjanpitäjä.

Oppi 4: Myönnä, että hyvinvoinnillasi on vaikutusta liiketoimintaan

Pari vuotta sitten Illukka teki hyvin konkreettisen teon työntekijöidensä hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän leikkasi hoitajien työaikaa 10 prosentilla, mutta säilytti palkat ennallaan. Taloudellisesti investointi oli tuntuva, mutta se nosti myös työntekijöiden vireystasoa ja työn laatua.

– Viivan alle jää enemmän. Hyvinvoinnilla on vaikutusta yrityksen taloudelliseen tulokseen. Olen nähnyt sen omin silmin ja toivon voivani olla esimerkkinä myös muille yrittäjille, Illukka kertoo.

– Sillä, miten kohtelet ihmisiä ja teet työtä, on aito vaikutus, niin liiketoimintaan kuin hyvinvointiin, Norres myötäilee.

 

Tutustu yrittäjän vakuutuksiin.

5.12.2019

 Tulosta