Kauppakeskus Triplan rakennustyöt etenevät suunnitellusti

Helsingin Pasilaan nousevan Tripla-kauppakeskuksen sekä Pasilan uuden aseman rakentaminen on edennyt vanhan aseman purkuvaiheeseen. Fennia on mukana kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisessa.

Pasilan vanha asema sulkee lopullisesti ovensa 18.–19.6. välisenä yönä ja se puretaan tämän vuoden loppuun mennessä. Purku aloitetaan välittömästi aseman sulkemisen jälkeen. Varsinainen raskaspurku aloitetaan heinäkuun alussa, josta saattaa aiheutua melu- ja pölyhaittaa. Uuden aseman rakennustyö käynnistyy vuoden 2018 alussa. Uusi asema sekä kauppakeskus Mall of Tripla avaavat ovensa syksyllä 2019. Fennian omistusosuus rakennettavasta kauppakeskuksesta sekä pysäköintilaitoksesta on 7,5 %.

Vanha asema sulkeuduttua Pasilan väliaikainen asema palvelee liikennettä aina syksylle 2019 asti. Rakennustyöt vaikuttavat Pasilan kautta matkustavien kulkureitteihin sekä erityisesti junia ja busseja vaihtaviin matkustajiin. Pasilan rautatieasema on Suomen toiseksi vilkkain ja sen kautta päivittäin yli tuhat junaa.

Vanhan aseman purkajaisia vietettiin 5.-6.6. ja myös Fennia oli paikalla tapahtumassa yhdessä yhteistyökumppaninsa Eteran kanssa.

Pasilasta rakentuu lähivuosina Helsingin toinen keskus ja entistä tärkeämpi liikenteen kohtaamispaikka, jonne tulee niin toimistoja, asuntoja kuin hotellikin. Ensimmäisenä valmistuvat kauppakeskus Tripla ja uusi asema.

Triplan rakennustyömaa

19.6.2017

 Tulosta