Ikääntyneet putkistot kaipaavat remonttia

Ikäääntyneet putket kaipaavat remonttia

Vesivahinkojen määrä on kasvussa talokannan vanhetessa ja putkistojen tullessa uusimisikään. Käyttövesiputkiston remontti ei ole työläs eikä kallis, kun sen tekee ajoissa.

Käyttövesiputkiston remontti on ajankohtainen 1960-1980-luvuilla rakennetuissa taloissa, sillä metallisten putkien elinikä on noin 20-30 vuotta ja muoviputkien keskimäärin 30-40 vuotta. Riski putkien rikkoutumisesta kohoaa merkittävästi 30 vuoden käytön jälkeen. Vesivahinkoja pahentavat rakenteiden sisällä kulkevat putket, joiden vuotoja ei huomata ajoissa ja jotka voivat rikkoutuessaan aiheuttaa mittavia kosteus- ja homeongelmia.

 

Vältä kallis vesivahinko ja säästä vakuutusmaksuissa

Putkien uusiminen on varmin tapa välttyä ikääntyneiden putkien aiheuttamilta vuotovahingoilta. Ajoissa tehty putkiremontti on huomattavasti vaivattomampi ja kustannuksiltaan edullisempi kuin laajan vesivahingon korjaustyöt. Vanhojen putkistojen aiheuttamien vesivahinkojen korjauskuluista voi ikävähennysten takia jäädä yllättävän suuri summa vakuutuksenottajan maksettavaksi. Lue esimerkki vesivahingon kustannuksista. 

Putkistojen uusimisella voit säästää vakuutusmaksuissa. Fennia tarjoaa putkiremontoidun rakennuksen vakuutusmaksusta 15 prosentin alennuksen viideksi vuodeksi. Putkien uusiminen myös nostaa kiinteistön arvoa ja parantaa veden laatua.

Teetä vaivaton putkiremontti

Fennia ja Uponor tekevät yhteistyötä ikääntyneiden putkistojen uusimisen edistämiseksi. Tavoitteena on tarjota omakotitalojen omistajille helppo tapa hoitaa käyttövesiputkiston remontti ja siten ehkäistä vuotovahinkoja.

Uponor KOTI -käyttövesiremontti toteutetaan Uponor-komposiittijärjestelmällä pinta-asennuksena, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Putket asennetaan vanhan seinäpinnan päälle ja vain huoneiden väliset läpiviennit porataan. Tarvittaessa putket voidaan myös koteloida huomaamattomiksi.

Remontin tekee aina Uponorin kouluttama, luotettava ja ammattitaitoinen LVI-asentaja ja se kestää yleensä 2-5 päivää. Uponor myöntää järjestelmätodistuksen jokaiseen asennettuun Uponor-järjestelmään. Todistus kertoo, mitä taloon on asennettu ja selkiyttää vastuita.

7 faktaa Uponor KOTI -putkiremontista

 • Remontti kestää yleensä vain 2-5 päivää.
 • Talossa voi asua koko remontin ajan.
 • Remontin aikainen vesikatkos kestää vain muutaman tunnin.
 • Remontin työn osuudesta voi tehdä verotuksessa kotitalousvähennyksen.
 • Veden laatu paranee.
 • Vesivahinkojen riski pienenee huomattavasti.
 • Kiinteistön arvo nousee.

Toimi näin

 • Tutustu Uponorin sivuilla olevaan tietopakettiin ja täytä yhteydenottopyyntölomake.
 • Uponorista otetaan sinuun yhteyttä, ja voitte yhdessä asiantuntijan kanssa kartoittaa putkiremonttitarpeesi.
 • Uponor toimittaa jättämäsi tarjouspyynnön alueellasi toimivalle urakoitsijalle.
 • Urakoitsija tekee kanssasi sopimuksen remontin toteuttamisesta.
 • Remontin jälkeen urakoitsija täyttää järjestelmätodistuksen ja lähettää sen Uponorille, joka toimittaa sen sinulle.
 • Saatuasi järjestelmätodistuksen, ota yhteys Fenniaan vakuutuksen tarkistamista varten. Saat rakennuksen vakuutusmaksusta 15 prosentin alennuksen viideksi vuodeksi putkiremontin jälkeen.

22.2.2019

 Tulosta