HelsinkiMission jouluhaaste: Älä jätä yksinäistä odottamaan

HelsinkiMission jouluhaaste: Älä jätä yksinäistä odottamaan

Fennian pitkäaikainen yhteistyökumppani HelsinkiMissio herättelee joulukampanjallaan muistamaan yksinäisiä ihmisiä. Kun muut odottavat innolla juhlaa ja perheaikaa, yksinäisellä ei ole ketään, jota odottaa.

HelsinkiMission tämän vuoden kampanjan teemana on ”Yksinäisen aika on pitkä”. Kampanja nostaa esiin yksinäisyyden haitallisuuden ja se näkyy muun muassa Clear Channelin mainospinnoissa ja sosiaalisessa mediassa 19.11.2018 alkaen. Kampanjalla kerätään varoja järjestön yksinäisyyden vastaiseen työhön senioreiden, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseksi.

– Jatkuessaan päivästä toiseen yksinäisyydestä tulee kohtalonomainen, ahdistava olotila, josta yksinäinen ihminen kipeästi haluaisi päästä irti. Pitkään jatkuva yksinäisyys on vaarallista, se jopa lisää kuolemanriskiä, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Erityisesti nuoret aikuiset ja vanhukset kärsivät yksinäisyydestä. Suomalaisista 70 vuotta täyttäneistä 300 000 eli 30 prosenttia kokee yksinäisyyttä. 85 vuotta täyttäneistä yksinäisyydestä kärsii jo 40 prosenttia. Nuorista aikuisista 15 prosenttia eli lähes joka kuudes kokee jatkuvasti yksinäisyyden tunnetta.

– Muistetaan yksin joulua viettäviä, sukulaisia ja tuttavia vierailulla tai puhelinsoitolla. Yksinäisyyttä voi myös vähentää laajemmin osallistumalla HelsinkiMission joulukeräykseen. Lahjoitusten avulla voimme kohdata tuhansia tukea tarvitsevia ihmisiä vuosittain, sanoo Colliander.

Fennia on ollut mukana tukemassa HelsinkiMission työtä vuodesta 2004 asti.

20.11.2018

 Tulosta