Fennian kesätyöhaku käynnistyi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan merkeissä

Fennian kesätyöhaku käynnistyi

Fennian kesätyöpaikkojen haku on alkanut. Kesätöitä voit hakea 28.2. saakka. Sitoudumme tänäkin vuonna hyvän kesätyön periaatteisiin ja olemme kahdeksatta vuotta mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Kesätyöntekijämme työskentelevät tulevana kesänä pääasiassa myynnin ja asiakaspalvelun, vakuutus- ja korvauskäsittelyn sekä hallinnon tehtävissä, sekä Helsingissä että myös muualla suomessa.

Kesätyöpaikkojen hakuaika on 15.1. - 28.2. Hakemusten perusteella valitaan haastateltavat, ja haastattelut käydään pääosin maalis-huhtikuussa. Kesätyön kesto vaihtelee työtehtävän ja rekrytoitavan toiveiden mukaan kahdesta neljään kuukauteen.

Lisätietoa kesätöistä ja linkit hakemuksiin löytyvät Kesätyö Fenniassa -sivultamme.

Fennia mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa

Fennia osallistuu tänäkin vuonna valtakunnalliseen Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan, joka haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia.

– Nuorille tämä tärkeä kampanja lupaa onnistuneen kesäduunikesän. Vastuullinen kesätyö kehittää nuoren työelämätaitoja ja me saamme raikkaita näkemyksiä nuorilta meidän toiminnasta ja sen kehittämiseksi, sanoo Fennian HR-partner Marika Salomaa.

Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

– Kesätyön kautta Fennia kantaa myös yhteiskunnallista vastuuta työllistämällä nuoria ja tarjoamalla heille arvokasta työkokemusta monipuolisista tehtävistä, Salomaa jatkaa.

Kesätyöntekijöiden perehdytyspäivän ja muiden kesätyöntekijöille suunnattujen tapahtumien myötä tavoitteena on mahdollistaa uuden oppimista yhdessä ja samalla verkostoitua muiden kesätyöntekijöiden kanssa. Suuren suosion saavutti myös viime kesän workshop otsikolla "Palvelumuotoilua kesätyöntekijöille" ja loppukesästä keräännyttiin yhteen nauttimaan kylmästä jäätelöstä kuumana kesäpäivänä.

Vuoden kesätyöntekijällä antoisa ja opettavainen kesä

Fenniassa työskentelee kesäisin useita kymmeniä kesätyöntekijöitä. Viime kesänä Fenniassa työskenteli myös Helsingin yliopistossa viestintää opiskeleva Christa Korhonen, joka työskenteli Fennian pääkonttorilla viestinnän harjoittelijana.
Korhosen sydän on pitkään sykkinyt finanssialalle, jo ennen kuin hän laittoi hakemusta Fennialle.

– Vakuutusala ei sinänsä ollut tuttua, mutta olen aina ollut kiinnostunut finanssialalla työskentelystä. Fennia tuntui työpaikkailmoituksen perusteella hyvältä paikalta kokeilla viestinnän tehtäviä alalla, Korhonen kertoo.

– Tuntuu, että neljä kuukautta meni todella nopeasti. Pääsin tekemään monipuolisesti töitä eri osastojen ja asiantuntijoiden kanssa.

Christa oli yksi monista Fennian kesätyöntekijöistä, jotka varmistavat, että asiat sujuvat myös loma-aikaan. Viestintätiimissä hän tuotti sisältöjä Fennian verkkosivuille, intranettiin ja sosiaaliseen mediaan.

– Pääsin todella monipuolisesti tekemään erilaisia viestinnän tehtäviä. Minulla oli antoisa ja opettavainen kesä, joka on myös haastanut minua. Tiedän, että tulen tarvitsemaan oppimiani asioita myös jatkossa, Korhonen toteaa.
Kesän päätteeksi Korhonen valittiin Fenniassa osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa vuoden kesätyöntekijäksi. Valinta tuli hänelle iloisena yllätyksenä.

– Pääsin tekemään töitä muiden kesätyöntekijöiden kanssa ja tavannut aivan mielettömän osaavia ihmisiä. Oli siis melkoinen kunnia tulla valituksi tästä porukasta.

Työpaikan vastuullisuus ja siitä huolehtiminen on myös Korhoselle tärkeä asia.

– Oman kokemukseni mukaan vastuullisuus näkyi kesässäni hyvin. Sain hyvän perehdytyksen ja hakuprosessini oli sujuva. Erityisesti perehdytys on minulle tärkeää, sillä se auttaa tekemään työn hyvin ja välttämään virheitä.

Lue lisää Fennian kesätyöstä

Katso Fennian kesätyöpaikat

15.1.2020

 Tulosta