Fennia ostaa Folksam Vahinkovakuutuksen

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ostaa Folksam Vahinkovakuutus Oy:n koko osakekannan. Myyjinä yrityskaupassa ovat ruotsalainen Folksam Ömsesidig Sakförsäkring (omistusosuus 75 %), Veritas Eläkevakuutus (15 %) ja Aktia Pankki Oyj (10 %). Yritysosto tukee Fennian kasvustrategiaa ja vahvistaa Fennian markkinaosuutta vahinkovakuuttamisessa.

– Folksam Vahinkovakuutuksella on pitkät perinteet vahinkovakuuttamisessa. Yhtiön asiakkaina on kuluttajia, yrittäjiä sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, kuten Fenniassakin. Folksamin asiakkaat ovat arvostaneet saamaansa erinomaista asiakaspalvelua. Haluamme jatkossakin kehittyä ja tarjota parhaan asiakaskokemuksen kaikille Folksamin ja Fennian asiakkaille, toteaa konsernijohtaja Antti Kuljukka Fennia-konsernista.

Folksam Vahinkovakuutuksella on noin 95 000 asiakasta ja yhtiön vakuutusmaksutulo on noin 76 miljoonaa euroa. Vakuutusmaksutulosta 55 prosenttia tulee kotitalouksilta ja 45 prosenttia yritysasiakkailta. Yhtiöllä on noin 200 työntekijää kymmenellä toimipaikalla, jotka sijaitsevat pääosin Suomen länsi- ja etelärannikolla.

– Toiminnan yhdistämisen kautta rakennamme ja kehitämme kilpailukykyisen sekä asiakkaidemme tarpeita palvelevan yhtiön, joka palvelee yritysjärjestelyn jälkeen yhteensä yli 380 000 henkilö- ja yritysasiakasta, sanoo Kuljukka.

– Koska Folksamin asiakkaat ovat merkittäviltä osin myös Aktian ja Veritaksen asiakkaita, haluamme aloittaa yhteistyön näiden yhtiöiden kanssa. Näin haluamme varmistaa katkeamattoman palveluketjun Folksamin asiakkaille myös jatkossa, toteaa Kuljukka.

Kauppa vaatii toteutuakseen viranomaishyväksynnän.

Ennen kaupan lopullista toteutumista yhtiöiden liiketoiminta ja asiakaspalvelu jatkuvat entiseen tapaan. Yhdistyminen ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä, ja asiakkaille tullaan tiedottamaan prosessin etenemisen eri vaiheista.

Lisätietoja:

Fennia-konserni
Konsernijohtaja Antti Kuljukka, puh. 010 503 6600
Talousjohtaja Mika Manninen, puh. 040 660 3599
Aluejohtaja, Läntinen alue Stefan Talus, puh. 040 178 4648

Viestintä:
Viestintäjohtaja Eliisa Anttila, puh. 050 598 9769
 

Fennia – yrittämistä ja elämää varten

Fennia-konserni on yritysten, yrittäjien ja kotitalouksien taloudellisen turvallisuuden kumppani. Palvelumme tuottavat vahinkovakuuttamiseen erikoistunut Fennia, vapaaehtoisia henki-, eläke- ja säästövakuutuksia tarjoava Henki-Fennia, varainhoitopalveluja tarjoava Fennia Varainhoito Oy sekä palveluyhtiö Fennia-palvelu Oy.

Folksam vahinkovakuutus

Folksam Vahinkovakuutus on osa ruotsalaista Folksam Sak -konsernia. Yksityisasiakkaille se tarjoaa kaikki vahinkovakuutukset: koti-, auto-, henkilö- ja venevakuutukset. Yritysasiakkaille Folksam tarjoaa lakisääteisen tapaturmavakuutuksen lisäksi laajan valikoiman omaisuus-, kiinteistö-, henkilökunta- ja ajoneuvovakuutuksia.

 

 

2.10.2018

 Tulosta