Fennia 135 vuotta

31.5.2017 tulee kuluneeksi 135 vuotta siitä, kun Fennia aloitti toimintansa. Tänä vuonna on runsaasti aihetta juhlaan, sillä Suomi täyttää 100 vuotta ja Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto jaetaan 50. kerran.

Palovakuutusosakeyhtiö Fennia perustettiin 1882, kun keisarillinen senaatti oli vahvistanut Fennian ensimmäisen yhtiöjärjestyksen, ja neljän miljoonan kultamarkan suuruisesta pääomasta oli saatu varmuus. Fennia oli ensimmäinen suomalainen vahinkovakuutusyhtiö.

Fennialla on pitkät perinteet ja monta kehityshaaraa. Fennia-sukupuun toisen päähaaran muodostaa Suomen Liikkeenharjoittajain Keskinäinen Vakuutusyhdistys, joka perustettiin toukokuussa 1928. Yhtiö palveli aluksi helsinkiläisiä liikkeenharjoittajia.

Tänä vuonna aihetta juhlaan on monin verroin. Suomi täyttää sata vuotta, ja Fennia-konserni osallistuu vuoden aikana useaan Suomi 100 -juhlavuoden tilaisuuteen. Fennian ja Design Forum Finlandin järjestämä muotoilukilpailu Fennia Prize 2017 on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Perinteikkään kilpailun voitti tänä vuonna Merivaara Oy Q-Flow - leikkaussalivalaisimellaan. Fennia Prize on yksi Suomen merkittävimmistä muotoilukilpailuista, jonka järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Kilpailussa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä niin tuotteiden kuin palveluiden, liiketoimintaprosessien tai konseptien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Fennia on aina ollut vahvasti yrittäjien asialla. Yhtiön ovat perustaneet samat suomalaiset yksityisyrittäjät, jotka olivat aktiivisesti mukana perustamassa omaa yrittäjäjärjestöä. Tänä päivänä yhteistyö Fennian ja Suomen Yrittäjien välillä edistää yrittäjyyttä ja tarjoaa edunvalvontaa, neuvontaa ja taloudellista etua järjestäytyneille yrittäjille. Muita yhteistyömuotoja ovat lisäksi seminaarit, koulutuspäivät ja yrittäjäjuhlat. Fennia tarjoaa Suomen Yrittäjien jäsenille etuja niin yrityksien kuin kotitalouksienkin vakuuttamiseen.

Yksi tärkeimpiä yhteistyön muotoja on Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka jaetaan 50. kerran. Vuodesta 1968 jaetulla yrittäjäpalkinnolla haluttiin alun perin korostaa yrittäjien merkitystä suomalaiselle talouselämälle. Palkitsemisperusteet ovat aina olleet yrityksen taloudellinen kannattavuus, elinvoimainen historia ja selkeä yrittäjävetoisuus. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon kunniaksi järjestettiin juhlaseminaari 3.4.2017, joka oli myös osa Suomi 100 -ohjelmaa. Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon jakaa palkintolautakunta, johon kuuluvat Suomen Yrittäjien, Suomalaisen Työn Liiton, Yksityisyrittäjäin Säätiön sekä Fennian edustajat.

Fennia myös kehittää jatkuvasti toimintojaan vastaamaan nykyajan tarpeisiin. Yksi näkyvimpiä kehityskohteita on ollut yhteistyöverkosto, jonka avulla Fennia palvelee asiakkaitaan entistä paremmin ja nopeammin. Hyviä esimerkkejä tästä ovat FenniaHoitaja ja Fennian Autoapu 24h, jotka palvelevat asiakkaita monipuolisesti.

Fennia-konsernin yhtiöillä on laaja sidosryhmäverkosto, joka koostuu palvelua tuottavista, rahasto- sekä kulttuuria ja hyvinvointia edistävistä yhteistyökumppaneista. Yhteistyökumppaneiden valinnassa Fennia arvostaa pitkäaikaisia kumppanuuksia. Yhteistyöstä saadut edut ja hyödyt koituvat ensisijassa asiakkaille, mutta kulttuuria ja hyvinvointia edistävien yhteiskumppanien kautta myös yhteiskunnan eduksi. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat Danske Bank, Suomen Yrittäjät, Elo, Etera, Dextra ja HelsinkiMissio.

31.5.2017

 Tulosta